Ερευνα για την επίθεση στο Μαρακές

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ' διέταξε την διενέργεια μιας γρήγορης και διαφανούς έρευνας σχετικά με την επίθεση που στοίχισε την ζωή 15 ανθρώπων στο Μαρακές, ανακοίνωσε το παλάτι. Ο βασιλιάς "διέταξε τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τα συμπεράσματα των ερευνών, με ταχύτητα και διαφάνεια" ανέφερε η ανακοίνωση. Τους ζήτησε να "αποκαλύψουν την αλήθεια, με τη μεγαλύτερη πειθαρχία όσον αφορά το κράτος δικαίου και τη διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας των ατόμων και των αγαθών".
Γάλλοι βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα
Ανάμεσα
στα θύματα της επίθεσης στο Μαρακές υπάρχουν Γάλλοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, στην οποία όμως δεν διευκρινίζεται αν είναι νεκροί. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Μαρόκου, η επίθεση στοίχισε την ζωή 15 ανθρώπων, εκ των οποίων έξι ήταν Γάλλοι. Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, ανέφερε δικαστική πηγή. Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Κεντρική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πληροφοριών (DCRI) και στην υποδιεύθυνση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Καταδίκασαν ο Σαρκοζί και οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και Γερμανίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στο Μαρακές, χαρακτηρίζοντάς την ως "μία πράξη αποτρόπαιη, βίαιη και δειλή". Ο Νικολά Σαρκοζί στην ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφέρεται στον αριθμό των Γάλλων που είναι νεκροί ή τραυματίες, σημειώνει πως "πληροφορήθηκε με κατάπληξη την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μαρακές". "(Ο κ. Σαρκοζί) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την αποτρόπαιη, βίαιη και δειλή πράξη η οποία προκάλεσε αρκετούς νεκρούς ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και Γάλλοι" προσθέτει η ανακοίνωση της προεδρίας. Την επίθεση καταδίκασε και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, χαρακτηρίζοντάς την ως "μία βαρβαρική τρομοκρατική επίθεση". Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε από την επίθεση. "Είμαι συγκλονισμένος από αυτήν την έκρηξη" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες δεν υπάρχει κάποιος Γερμανός.
Keywords
Τυχαία Θέματα