Επίσκεψη Δ. Δρούτσα στην Αίγυπτο

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου της Αιγύπτου. Μεταξύ άλλων, o Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Essam Sharaf και θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Nabil El-Araby, και το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Amre Moussa. Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών
θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος είναι σημαντικότατος εταίρος της Ελλάδας και στρατηγικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Τις δύο χώρες συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και εμπιστοσύνης, που έχουν καλλιεργηθεί μέσα από μακροχρόνια συνεργασία και αλληλοσεβασμό. Η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στον αιγυπτιακό λαό και στηρίζει τη μεταβατική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στην Αίγυπτο. Η οικοδόμηση ισχυρών δημοκρατικών θεσμών και μιας ανοικτής κοινωνίας των πολιτών θα επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αιγύπτου για τη σταθερότητα στην περιοχή και θα της δώσει τα εφόδια για να επιδιώξει μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και προόδου, προς όφελος του Αιγυπτιακού λαού. Στην πορεία αυτή, η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Αιγύπτου.
Keywords
Τυχαία Θέματα