Έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων

Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης ανακοίνωσε πως ολόκληρο το Μουσείο αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων του Κώστα Κοτσανά μεταφέρθηκε, από το Κατάκολο, στην Αυστραλία όπου και θα παραμείνει για τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συλλογή 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων από το μουσείο του Κατακόλου, που θα εκτεθούν στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ενώ για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και διάλεξη του Κώστα Κοτσανά, με θέμα : "Η άγνωστη τεχνολογία των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων".

Το Ελληνικό Μουσείο έχει ήδη κατασκευάσει ισάριθμες ειδικές προθήκες, σύμφωνα με τις οδηγίες του εκθέτη, στις οποίες θα τοποθετηθούν τα μουσικά όργανα, ώστε οι επισκέπτες να τα βλέπουν απ' όλες τις πλευρές, αλλά και να ακούν ταυτόχρονα το ξεχωριστό ήχο που παράγει το κάθε όργανο χωριστά. Παράλληλα, η έκθεση θα πλαισιώνεται με την κατάλληλη σκηνογραφία.

Η τρίμηνη έκθεση των μουσικών οργάνων στην Αυστραλία αποτελεί την αρχή μιας σειράς εκθέσεων του Μουσείου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας του Κατακόλου σε διάφορες χώρες, μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Η έκθεση στη Μελβούρνη γίνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα