Εκκληση στην κυβέρνηση "να πει ένα δυναμικό, ένα καθαρό όχι στην τρόικα"

Έκκληση στην κυβέρνηση "να πει ένα δυναμικό, ένα καθαρό όχι στην Τρόικα, η οποία θέλει να επιβάλει την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την περιστολή των κοινωνικών δαπανών", απηύθυνε ο Πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" Φώτης Κουβέλης, με δήλωσή του.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ουσιαστικά έχουν καταστρέψει το ελάχιστο όριο αμοιβής των 740 ευρώ, που προβλέπονται
από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων δεν συνεπάγεται το χτύπημα της αμοιβής της μισθωτής εργασίας και δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης η καταστροφή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Νωρίτερα ο κ. Φ. Κουβέλης είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ και σε σχετική δήλωσή του σημείωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει, διεκδικεί και αγωνίζεται να παραμείνει δυναμική και κυρίαρχη η παρουσία του ελληνικού δημοσίου στη ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, είπε ο κ. Κουβέλης, πρέπει περαιτέρω να αναπτυχθεί και η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή της αφορά πρωτίστως τον ελληνικό λαό, αφορά την κοινωνία, αφορά τη χώρα συνολικότερα, διότι το ενεργειακό μέγεθος κυριαρχεί μέσα στη γενικότερη κοινωνικοπολιτική ζωή.

Σε ό,τι αφορά στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να πει στον Πρόεδρο και στους εκπροσώπους της ότι "ιδιαίτερα σε αυτές τις στιγμές, αναφορικά με τη συμπεριφορά του συνδικάτου, θα πρέπει να δίδονται σαφείς και πειστικές απαντήσεις σε όλα εκείνα για τα οποία θέλουν να κρίνουν και να αξιολογούν την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ".
Keywords
Τυχαία Θέματα