ΠΑΟ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ

09:41 7/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Μετά τον Ν. Ζήση ένας ακόμα έλληνας ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού του τίτλου.
Παναθηναϊκός εναντίον Μακάμπι θα αναμετρηθούν στις (17:30) το απόγευμα της Κυριακής. Τα δύο φαβορί...
του Final four της Βαρκελώνη διεκδικούν επάξια το μεγάλο τρόπαιο.
Η αναμέτρηση της Κυριακής μεταξύ Παναθηναϊκού
και Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η 23η στο θεσμό και η ελληνική ομάδα έχει πετύχει δέκα νίκες (7 εντός-3 εκτός), ενώ έχει ηττηθεί 12 φορές (4 εντός-8 εκτός).
Η προιστορία υπέρ της Μακάμπι
Η προϊστορία των δύο αντιπάλων περιλαμβάνει και δύο τελικούς. Ο πρώτος τελικός διεξήχθη στις 20/04/2000 στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, όπου ο Παναθηναϊκός με τον σημερινό του προπονητή, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην Ιστορία του, ενώ ο δεύτερος τελικός ήταν για τη διοργάνωση της Σουπρολίγκα και διεξήχθη στις 13/5/2001 στο Παλέ ντε Μπερσί στο Παρίσι, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Η τελευταία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Ισραηλινούς διεξήχθη το Φεβρουάριο του 2007 στο Τελ Αβίβ, για την Α' φάση της Ευρωλίγκα, όταν οι "πράσινοι" είχαν ηττηθεί με 76-73 αλλά είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό τους.
Η Μακάμπι θα διεκδικήσει το τρόπαιο για έβδομη φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει κατακτήσει πέντε τρόπαια σε έξι τελικούς, επιστρέφει στον τελικό της Ευρωλίγκα ύστερα από δύο χρόνια αφού το 2009 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.
Παναθηναικός - Σιένα 77 - 69
Με την καθοριστική συμβολή στην άμυνα του Διαμαντίδη που είχε γεννέθλια και χρέωσε με φάουλ αρκετούς παίκτες των Ιταλών- και την εκπληκτική απόδοση του Νίκ Καλάθη (18π.), ο οποίος αναδείχθηκε και Πολυτιμότερος Πάικτης του αγώνα, αλλά και τους Μάικ Μπατίστ (16π.) και Αντώνη Φώτση (14π.) να προσφέρουν πολλά, ξεπέρασε το «σοκ» του πρώτου τετάρτου του ματς και έριξε τους παίκτες του Πιανιτζιάνι στο καναβάτσο.
Οι τελευταίοι ήταν διαβασμένοι, αλλά ο «Ζοτς» -όπως πάντα- δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με ροτέισον εννέα παικτών και εναλλαγές στις άμυνες (και δη στις ζώνες) κατάφερε να καλύψει την αδυναμία του «τριφυλλιού» στα ριμπάουντ (33 έναντι 43 της Σιένα) και να αφήσει τους Καουκένας (13) και Ράκοβιτς (10π.) να «παλεύουν», αλλά να μη μπορούν να πλησιάσουν την ομάδα του, την ώρα που Μπατίστ, Καλάθης και Διαμαντίδης «σφράγιζαν» τη μεγαλειώδη νίκη του Παναθηναϊκού. Μακάμπι - Ρεάλ 82 - 63
Οι Ισραηλινοί "διέλυσαν" τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός τους Ισπανούς, οι οποίοι στη χώρα τους αναγκάστηκαν να αναλάβουν το ρόλο του κομπάρσου.
Το σύνολο του Μπλατ στην πρώτη περίοδο όταν έκανε λογικές επιθέσεις, με την μπάλα να γυρνάει, εύρισκε τον τρόπο να τη βάλει στο αντίπαλο καλάθι. Όταν η επιλογή ήταν να εκδηλωθούν επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων, τότε έδινε την ευκαιρία στη Ρεάλ να μαζέψει το αμυντικό ριμπάουντ.
Οι π
Keywords
Αναζητήσεις
παναθηναικος μακαμπι 2011 τελικος αλλαγη ωρας
Τυχαία Θέματα