Έκκληση να απελευθρωθούν οι δύο Αμερικανοί πεζοπόροι

Ο παλιός θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι παραβρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συμπαρασταθεί σε δύο Αμερικανούς πεζοπόρους, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακή του Ιράν κι έκανε έκκληση για τη απελευθέρωσή τους στον θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεϊ.

«Οι Ιρανοί είναι καλοί άνθρωποι. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπούν τον άνθρωπο», δήλωσε η Λόνι Άλι έχοντας στο πλευρό της το σύζυγό της Μοχάμεντ, στη εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν επίσης πολλοί ηγέτες μουσουλμανικών οργανώσεων στις ΗΠΑ.

«Στο όνομα της συμπόνιας, της αγάπης του Αλλάχ και του Μωάμεθ, ζητάμε την απελευθέρωσή τους», πρόσθεσε η κα Άλι, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι ο Σέιν Μπάουερ, 27 ετών και ο Τζος Φάταλ, 27 ετών, που κρατούνται από τα τέλη Ιουλίου 2009, όταν συνελήφθησαν στα σύνορα Ιράν-Ιράκ μετά την κατά λάθος, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, είσοδό τους στη χώρα.

Ο 69χρονος παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής, που εδώ και χρόνια πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, καθώς και οι ηγέτες δώδεκα μουσουλμανικών οργανώσεων υπέγραψαν μια επιστολή προς τον Ανώτατο Ιρανό ηγέτη. Σε αυτή μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι «...είναι πεπεισμένοι πως οι δύο Αμερικανοί δεν βρέθηκαν στην περιοχή για να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις των ΗΠΑ με το μουσουλμανικό κόσμο και το Ιράν. Αντιθέτως ήταν στην περιοχή με την προώθηση του διαλόγου και της κατανόησης».

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν πολλά μέλη των δύο οικογενειών, καθώς και η Σάρα Σουρντ, 31 ετών, η οποία είχε επίσης συλληφθεί στις 31 Ιουλίου 2009 σε ιρανικό έδαφος, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2010 αφέθηκε ελεύθερη για λόγους υγείας.

«Η κράτησή τους έχει να κάνει με την εχθρότητα μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν και σε τίποτα με δύο νεαρούς αθώους άνδρες που είναι πάντοτε ταγμένοι με την πλευρά των καλών. Πιστεύουμε ότι τους τιμωρούν μόνο λόγω της εθνικότητάς τους», είπε η Λάουρα Φατάλ, μητέρα του Τζος Φάταλ.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επιστολή προς την ιρανική κυβέρνηση είναι η ισλαμική κοινωνία της Βορείου Αμερικής, το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Δημοσίων Υποθέσεων και η Παγκόσμια Μουσουλμανική Ένωση Αμερικής.

Ο Μοχάμεντ Άλι άλλαξε το όνομά του που ήταν Κάσιους Κλέι, όταν ασπάστηκε το Κοράνι.
Keywords
Τυχαία Θέματα