Δράση κατά των ακροδεξιών παραστρατιωτικών

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο με το οποίο σχεδιάζει να ανακόψει την δράση των ακροδεξιών παραστρατιωτικών ομάδων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ.

"Η προετοιμασία μιας νομικής λύσης βρίσκεται σε εξέλιξη... για να αποτραπούν προσπάθειες να περάσει η κρατική εξουσία σε ιδιωτικά ή κομματικά πολιτικά χέρια" ανέφερε ο Ούγγρος υπουργός στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Οι δηλώσεις
του Σάντορ Πίντερ πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα αφότου ένα τοπικό συμβούλιο στην ανατολική Ουγγαρία τον έλεγχο του οποίου έχει το ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ ίδρυσε την δική του "στρατοχωροφυλακή".

Ο ηγέτης του Γιόμπικ, το οποίο στις εκλογές του 2010 κέρδισε το 17% των ψήφων, Γκάμπορ Βόνα σημείωσε ότι η ενέργεια αυτή είναι "ιστορικής σημασίας".

Ο όρος "στρατοχωροφυλακή" δημιουργεί άσχημους συνειρμούς σε πολλούς στην χώρα, καθώς κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου μία αστυνομική δύναμη η οποία είχε το ίδιο όνομα ήταν υπεύθυνη για την μεταφορά χιλιάδων Ούγγρων εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα