Δοξολογία και παρέλαση στη Νέα Υόρκη

" Η νέα Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες, σε παγκόσμιο επίπεδο, για διάκριση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, για ειρήνη, ασφάλεια και συνεργασία στην περιοχή μας" τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, για την εθνική επέτειο
της 25ης Μαρτίου 1821, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και παρουσία πολιτικών, βουλευτών και διπλωματών από την Ελλάδα και την Κύπρο, τοπικών αξιωματούχων, καθώς και στελεχών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι "με αγώνες και θυσίες μπορούμε να διατηρήσουμε το πνεύμα του Ελληνισμού", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "ενισχύουμε τις φιλίες μας με όλους τους λαούς της γειτονιάς μας, απαιτώντας όμως εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για όλες τις περιπτώσεις και ιδιαίτερα για την Κύπρο, για την αποχώρηση από το νησί των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων".

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε ότι "οι πολιτικές ηγεσίες στην χώρα μας, ανεξαρτήτως από διαφοροποιήσεις, πιστεύουμε όλοι στην ανάγκη της εθνικής ενότητας, έχοντας υποχρέωση να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας".

Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει στην 5η λεωφόρο η μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού. Φετινοί τελετάρχες είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής (NGTV) Δημήτρης Καστανάς, ο καρδιολόγος δρ. Βασίλειος Τένετ και οι συμπρόεδροι του "Hellenic Caucus" στο αμερικανικό Κογκρέσο, βουλευτές Κάρολιν Μαλόνι (Δημοκρατική από την Νέα Υόρκη) και Γκας Μπιλιράκης (Ελληνοαμερικανός Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα). Κεντρικό σύνθημα της παρέλασης είναι «Επισκεφθείτε την Ελλάδα».

Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ενώ τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνησή του εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, δρ. Χρήστος Πατσαλίδης.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσωπούν οι βουλευτές Ελενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Δαβάκης (Ν.Δ.) και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ).

Στην παρέλαση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από ενενήντα ομογενειακοί φορείς, (ελληνορθόδοξες κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι, οργανισμοί, φοιτητικές οργανώσεις, εταιρίες), 39 άρματα, προβάλλοντας διάφορα επίκαιρα συνθήματα, τόσο για τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού, όσο και για ζητήματα της Ομογένειας, καθώς και 16 φιλαρμονικές αμερικανικών σχολείων.

Από αμερικανικής πλευράς είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην παρέλαση ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, όπως επίσης και αρκετοί δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα