Δίωξη σε γιατρούς για θανάτους διαδηλωτών

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει δίωξη σε γιατρούς για τον θάνατο δύο διαδηλωτών. Συνολικά 47 μέλη του ιατρικού προσωπικού της χώρας θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για διάφορα αδικήματα όπως κατοχή όπλων και κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι οι σουνιτικές αρχές του Μπαχρέιν έχουν στοχοποιήσει τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό το οποίο περιέθαλπε κυρίως σιίτες διαδηλωτές
κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του Μαρτίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάλεντ μπιν Άλι αλ Χαλίφα δήλωσε ότι 47 μέλη του ιατρικού προσωπικού ανάμεσά τους περίπου 20 γιατροί, θα διωχθούν, προσθέτοντας ότι δύο διαδηλωτές έχασαν την ζωή τους επειδή το ιατρικό προσωπικό τους προκάλεσε περισσότερα τραύματα ή δεν τους περιέθαλψε με το σωστό τρόπο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι γιατροί επιδείνωσαν την κατάσταση ενός διαδηλωτή που έφτασε στο Ιατρικό Κέντρο Σαλμανίγια (SMC), με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία.

Σε μία άλλη περίπτωση οι γιατροί προχώρησαν σε μία επέμβαση που δεν χρειαζόταν σε έναν διαδηλωτή που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα