Δηλώσεις Μπορίσοφ για το Μπέλενε

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η υπογραφή του Παραρτήματος 12 για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε», από την Βουλγαρική Εταιρία Ενέργειας (ΝΕΚ) και τη ρωσική επιχείρηση «Atomstroyexport», που προβλέπει την αναβολή όλων των εργασιών για ένα τρίμηνο δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο κ. Μπορίσοφ τόνισε ότι με την υπογραφή του χθεσινού μνημονίου κατανόησης η Βουλγαρία κέρδισε δίμηνη περίοδο χάριτος και υπενθύμισε ότι την 1η Απριλίου η Βουλγαρία έπρεπε να υπογράψει
οριστική συμφωνία ή να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο Διαιτησίας στο Παρίσι και τελικά πήρε δύο μήνες παράταση για να αποφασίσει.

Ο κ. Μπορίσοφ επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ γνώριζε το περιεχόμενο της συμφωνίας και το είχε εγκρίνει, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μένει να αποδειχθεί αν ο εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής Εταιρείας Ενέργειας Κράσιμιρ Παρβάνοφ είχε ενημερώσει εγκαίρως τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Τράικο Τράικοφ για τη συμφωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα