Δείπνο εργασίας Χριστόφια - Έρογλου

Σε δείπνο εργασίας θα παρακαθήσουν στις 14 Απριλίου ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ντερβίς Έρογλου. Η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, μετά τη σημερινή συνάντηση, ανακοίνωσε επίσης ότι στο δείπνο θα παρίσταται και ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος εισηγήθηκε την πραγματοποίηση του δείπνου.

Η κ. Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι το κλίμα στη σημερινή συνάντηση
ήταν θετικό και στο πλαίσιό της, συζητήθηκαν εσωτερικές πτυχές του κεφαλαίου της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι υπήρξε αντίδραση από τον Ντερβίς Έρογλου στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα θέματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των ομόσπονδων μονάδων της αστυνομίας.

Δεν θα πω, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι συμφωνήσαμε, αλλά νομίζω ότι «δημιουργείται μια όχι άσχημη προοπτική και με περαιτέρω συζήτηση, μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο θέμα».

Σε ερώτηση, αν υπήρξε συμφωνία στο ποιος θα έχει τον τελικό λόγο, η ομοσπονδιακή ή οι τοπικές αστυνομίες, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι το θέμα αυτό δεν ηγέρθη σήμερα.

Το ζήτημα, πρόσθεσε, είναι απλό: «Ή θα έχουμε ομοσπονδία, στο τέλος της ημέρας, ή δεν θα έχουμε».

Ο ίδιος, είπε, προσβλέπει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως βέβαιος.

Ο Ντερβίς Έρογλου μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος στο υπό συζήτηση θέμα ομοσπονδιακής αστυνομίας μετά τη λύση του Κυπριακού.

Στη συνάντηση, είπε, τοποθετήθηκε επί των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς για το θέμα της αστυνομίας και ανατέθηκε στις τεχνικές επιτροπές να επεξεργαστούν και να αξιολογήσουν τις σχετικές εισηγήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα