Διάγγελμα Παπαδήμου για σταθερότητα - τα κόμματα με το μάτι στην κλειδαρότρυπα των δημοσκοπήσεων

ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΙΝΡΙΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ
Το 2012 αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη αλλά και κρίσιμη χρονιά για την χώρα και τους Έλληνες. Γι αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν σκέψεις ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, να απευθυνθεί, με μήνυμα ή διάγγελμα στον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.
Οι
πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος δεν θα κάνει μια τυπική αναφορά, αλλά θα είναι ουσιαστικός και θα αναφερθεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα, ενώ θα τονίσει ότι ο ίδιος παραμένει προσηλωμένος στους στόχους της κυβέρνησης, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την έγκριση της 7ης δόσης του δανείου ύψους 89 δις ευρώ, αλλά και η υπογραφή, ψήφιση και έναρξη εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης.
Η κυβέρνηση θεωρεί, εξάλλου, πολύ σημαντικό και κρίσιμο το αν θα καλυφθούν ή όχι τα 14,5 δις των ομολόγων τα οποία λήγουν τον ερχόμενο Μάρτιο.
Την κυβέρνηση, βεβαίως, απασχολούν και άλλα θέματα, όπως η σταθερότητα και ο βίος της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σταθερότητα δεν είναι διασφαλισμένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ΛΑΟΣ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση είχε αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος. Η μεγάλη έκπληξη του κ. Καρατζαφέρη ήταν όταν διαπίστωσε ότι υπάρχουν μεγάλες διαρροές προς τη «Χρυσή Αυγή».
Ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται να έχει δώσει εντολή στα κυβερνητικά στελέχη που προέρχονται από το κόμμα του, να έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμότητες μέχρι την έλευση της τρόϊκας στις 15 Ιανουαρίου, ώστε να είναι έτοιμοι για την αποχώρηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν ο ΛΑΟΣ προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, οι λόγοι που θα προβάλει θα αφορούν σε λειτουργικά προβλήματα της κυβέρνησης. Όπως λένε κορυφαία στελέχη «δεν είναι δυνατό να μετέχουμε σε μια κυβέρνηση με 40 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, 6 της ΝΔ και σε αυτή την κυβέρνηση να δουλεύουν μόνο 2 που ανήκουν στον ΛΑΟΣ».
Το πρόβλημα που θα προκύψει αν, πράγματι, αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ, είναι τι θα κάνει η ΝΔ, η οποία είδε μεν τις διαρροές της προς του κόμμα του κ. Καρατζαφέρη να περιορίζονται με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί με την αποχώρηση του ΛΑΟΣ.
Ήδη, πάντως, στη ΝΔ ανησυχούν, καθώς και τα δικά τους ποσοστά μένουν στάσιμα, ενώ αναμένουν ότι θα επιδεινωθούν όσο παρατείνεται η παραμονή τους στην κυβέρνηση, η οποία δεν ακολουθεί αντιμνημονιακή πολιτική, που ήταν και παραμένει, η σημαία της ΝΔ. Ο χρόνος των εκλογών είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που θα επηρεάσει τη στάση της ΝΔ. ήδη, δια στόματος αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ειπώθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, περί τα τέλη Απριλίου. Και δεν έχει σημασία ότι αυτό ειπώθηκε σε μια κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, αλλά αν το ίδιο ακριβώς σκέπτεται και ο πρωθυπουργός και φαίνεται έτσι σκέπτεται και ο κ. Παπαδήμος, αλλιώς είτε ο κ. Βενιζέλος δεν θα το έλεγε ή θα έπρεπε να υπάρξει κάποια παρέ
Keywords
Τυχαία Θέματα