Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Το ελληνικό χρέος δεν θα αναδιαρθρωθεί, καθώς αυτό θα ήταν τεράστιο λάθος, δήλωσε ο Γιόζεφ Άκερμαν, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο των εργασιών συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Σεν Γκαλέν της Ελβετίας.

Αντί της αναδιάρθρωσης,
είπε ο τραπεζίτης, πρέπει να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για τα δύο επόμενα χρόνια. «Δεν υπάρχει άλλη λύση», πρόσθεσε.

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ απέρριψε χθες, επίσης, με ιδιαίτερη έμφαση το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης και σημείωσε ότι είναι προτιμότερη η χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Την αποκλείουμε (σ.σ.: την αναδιάρθρωση) σε κάθε μορφή. Ούτε υπάρχει οποιoδήποτε ζήτημα να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους επενδυτές», δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ σε συνέντευξή της, που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό (Le Figaro) και αναδημοσιεύτηκε από το Ρόιτερ.

Εξηγώντας την κατηγορηματική της θέση, η υπουργός είπε: «Κανείς δεν θέλει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Πρέπει, όμως, απαραίτητα να το κάνουμε, επειδή μία αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους θα έστελνε τόσο αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές, ώστε θα υπέφερε όλη η Ευρωζώνη, το κόστος αναχρηματοδότησης όλων των χωρών της θα εκτοξευόταν». «Επιπλέον», πρόσθεσε, «αν γινόταν αναδιάρθρωση, τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ θα υφίσταντο μεγάλο κούρεμα».

Στην ερώτηση, αν ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο βοήθειας, ύψους 60 δις. ευρώ, για την Ελλάδα, η υπουργός είπε ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση».
Keywords
Τυχαία Θέματα