Δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία για το θάνατο του μουλά Ομαρ

Η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το θάνατο του μουλά Μοχάμαντ Όμαρ, του αρχηγού των Ταλιμπάν, που ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης στην Καμπούλ αλλά διέψευσαν οι Αφγανοί Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών Λουτφουλάχ Μάσαλ.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει εξαφανιστεί από το κρησφύγετό του στην Κουέτα του Μπαλουτσιστάν τις τελευταίες τέσσερις με πέντε ημέρες. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν είναι ζωντανός ή νεκρός", είπε ο εκπρόσωπος.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν είπαν ότι ο αρχηγός τους είναι ζωντανός, ότι
βρίσκεται στο Αφγανιστάν και ότι η πληροφορία για το θάνατό του είναι "προπαγάνδα του εχθρού που έχει στόχο να πτοήσει το ηθικό των μαχητών". Οι Ταλιμπάν θα συνεχίσουν την εξέγερσή τους, τόνισαν.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας στο Πακιστάν και διπλωμάτες, διοικητές του αμερικανικού στρατού και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν εκφράζουν αμφιβολίες για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τον θάνατο του μουλά Όμαρ, ενός από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο, την ώρα που ταξίδευε από την Κουέτα προς το Βόρειο Ουαζιριστάν.

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του.
Keywords
Τυχαία Θέματα