Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες δημοσκόποι «πέφτουν έξω»...

Μπορεί τα κυπριακά κόμματα να εμπιστεύθηκαν τους Έλληνες δημοσκόπους, στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, αλλά εκείνοι φρόντισαν να πέσουν πολύ έξω στα exit pollsκαι έδωσαν εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο, ρίχνοντας πολύ χαμηλά την αξιοπιστία τους και καταφέρνοντας ένα πλήγμα και στη χώρα.
Δεν είναι η πρώτη
φορά που οι Έλληνες δημοσκόποι «πέφτουν έξω», μάλλον είναι κάτι σύνηθες γι αυτούς. Ποιος δεν θυμάται ότι στις εκλογές του 2000 έδιναν νικήτρια τη ΝΔ, οι οπαδοί της οποίας είχαν βγει στους δρόμους πανηγυρίζοντας, και ο Κώστας Καραμανλής ήταν έτοιμος να πάει στο Ζάππειο για να κάνει τις πρώτες δηλώσεις του ως νικητής των εκλογών και τελικά τις δηλώσεις τις έκανε ο Κώστας Σημίτης.
Η κυπριακή κυβέρνηση, πάντως, δεν συμμερίζεται την πρακτική των κομμάτων του νησιού και ανέθεσε στην εδώ πρεσβεία της να κάνει μια δική της δημοσκόπηση, από αυτές που κάνει τακτικά, μη ακολουθώντας τρόπους και μεθόδους των ελληνικών εταιριών. Άλλωστε και οι Έλληνες δεν έχουν και μεγάλη εμπιστοσύνη στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι έρευνες των οποίων παραγγέλλονται και χρησιμοποιούνται για να χρησιμοποιηθούν πολιτικά, για να διαμορφώσουν, δηλαδή, την κοινή γνώμη.
Η δημοσκόπηση έγινε και τα αποτελέσματά της διαφέρουν πολύ από εκείνα που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα δύο μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει το 255 των προτιμήσεων έναντι του 23% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Εντυπωσιακή πτώση εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει το 4,2%, κοντά στο ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και λίγο πάνω από το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, αλλά λίγο κάτω από το ποσοστό του ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή, δυστυχώς, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 12%.
Keywords
Τυχαία Θέματα