«Χωρίς να γνωρίζεις το ΠΑ.ΣΟ.Κ μπορείς να κυβερνήσεις στο όνομά του;»

Όσοι σχεδίασαν σε κλειστά γραφεία πολιτικές σύγκρουσης με το λαό, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα - Δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες
Από την τοποθέτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στην συνεδρίαση του Π.Σ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ
«… Εδώ και δυο χρόνια το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Και άσκησε πολιτικές που ήταν ενάντια όχι μόνο στην παράδοση και στην ιστορία του αλλά εγκυμονούσαν και εγκυμονούν κινδύνους για την ίδια την ύπαρξη της χώρας. Όσα μέτρα και αν έλαβε οδήγησαν την χώρα σε πλήρη αδιέξοδο.
Είτε τα έλαβε από μόνη της, είτε σε συνεργασία με τους εταίρους και το Δ.Ν.Τ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Στην πολιτική δεν κρίνονται οι προθέσεις και τα ωραία λόγια. Αλλά τα αποτελέσματα. Και σήμερα ο Ελληνικός Λαός βιώνει την οικονομική του εξαθλίωση, την εξαφάνιση των ελάχιστων κοινωνικών επιδομάτων που είχε. Ταυτόχρονα βλέπει ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι τελείως απαξιωμένο.»

«Η υγεία και η παιδεία να διαλύονται και στο τέλος να βρισκόμαστε υπό διεθνή επιτήρηση.
Η αδυναμία και η αναποτελεσματικότητα διαχείρισης οδήγησε μέσα από ευτράπελους και τραγελαφικούς σχεδιασμούς στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω από την επιβολή της κας Μέρκελ να αποδεχθούμε την ισχύ της δημοσιονομικής λιτότητας».

«Και τώρα ήρθε η ώρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Παραλάβαμε μια χώρα το 2009 με πρόβλημα δανεισμού και στο τέλος θα την παραδώσουμε, γιατί εμείς είμαστε κυβερνητική πλειοψηφία, χρεοκοπημένη. Και το πρόβλημα είναι τι κάνει από εδώ και πέρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η δημοκρατική παράταξη. Σίγουρα προέχει η σωτηρία της χώρας. Μπορεί όμως η χώρα να σωθεί χωρίς μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη;»

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου εκτελεί εντολές και δεν έχει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επιβάλλει μέτρα εξοντωτικά για να γίνει αρεστή στη Μέρκελ και στο Σαρκοζί. Είναι μια κυβέρνηση χαλαρής ομοσπονδίας που θα χρεοκοπήσει τη χώρα πολύ σύντομα. Ούτε ο ανασχηματισμός που ζητάει θα της δώσει περισσότερα πλεονεκτήματα.
Το κεντρικό για μένα ζήτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Και εμείς συντρόφισσες και σύντροφοι δυστυχώς είμαστε σκορποχώρι».

«Αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν ανασυγκροτηθεί τώρα, θα διαλυθεί. Η ιστορία μας και πορεία μας σε όλη την πρόσφατη περίοδο έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό. Την ενότητα. Όσες εντάσεις και αν περάσαμε πάντα βγαίναμε δυναμωμένοι».

«Η ενότητα σημαίνει σύνθεση. Σύνθεση ιδεών και πολιτικών προσώπων ικανών».

«Η ενότητα προϋποθέτει τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών».

«Είναι ώρα να αποφασίσουμε μερικά ζητήματα. Οι έκτακτες ανάγκες δεν σημαίνει έκτακτες εξουσίες σε κάποιους επειδή απειλείται η Ρώμη (βλέπε η χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.). Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν σφυρηλάτηση της ενότητας. Για να είμαστε πιο δυνατοί. Και αυτή επιτυγχάνεται μέσα από τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών».

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ σαν κίνημα λαού, όπως ξεκίνησε, οφείλει και πρέπει να υπηρετεί το λαό και να διατυπώνει κα
Keywords
Τυχαία Θέματα