Μπορίσοφ: Να καλύπτει η αντιπυραυλική ασπίδα ολόκληρη την επικράτεια

"Η Βουλγαρία έχει σταθερή θέση σε ό,τι αφορά την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ: θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της χώρας", τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Μιλώντας σήμερα στις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, η αυλαία της οποίας πέφτει σήμερα στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι η αντιπυραυλική ασπίδα εγγυάται την ασφάλεια της επικράτειας
των χωρών του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά τα ακριβή στοιχεία που αυτή θα περιλαμβάνει και το πού θα τοποθετηθούν, σημείωσε πως η παράμετρος αυτή θα εξαρτηθεί από τις τεχνικές και στρατηγικές αποφάσεις της Συμμαχίας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επικεντρώθηκε ακόμη στην ομιλία του στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας των κρατών-μελών, υπογραμμίζοντας ότι η ενεργειακή ανεξαρτησία εγγυάται επίσης και οικονομική ανεξαρτησία.

Ο κ. Μπορίσοφ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της Μαύρης Θάλασσας, επισημαίνοντας ότι τρεις χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ και τρεις εταίροι της Συμμαχίας βρίσκονται σε αυτή την περιοχή, που είναι κρίσιμη στον τομέα των μεταφορών.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε το Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι η Βουλγαρία είναι ένας προβλέψιμος και ενεργός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα