Αστυνομικοί καταδικάστηκαν για το θάνατο ενός άνδρα

Δύο πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν στη Νέα Ορλεάνη σε κάθειρξη 25 και 17 ετών επειδή πυροβόλησαν έναν μαύρο άνδρα η σορός του οποίου απανθρακώθηκε λίγο μετά, μέσα στο χάος που επικράτησε λόγω του τυφώνα Κατρίνα το 2005, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί είχαν
κριθεί ένοχοι τον Δεκέμβριο του 2010 για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2005.

Ο Ντέιβιντ Γουόρεν, που ήταν αστυνομικός το 2005 και κινδύνευε να αντιμετωπίσει την ισόβια κάθειρξη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών και εννέα μηνών για τον θάνατο του 31χρονου Χένρι Γκλόβερ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αξιωματικός πυροβόλησε τον Γκλόβερ από το μπαλκόνι του αστυνομικού τμήματος.

Μετά από το συμβάν, ο αδελφός του Χένρι Γκλόβερ και ένας φίλος σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο για να μεταφέρουν τον τραυματία σε ένα άλλο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν βοήθεια.

Ο Γκρεγκ ΜακΡι, που ήταν επίσης αξιωματικός, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και τριών μηνών επειδή πυρπόλησε το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν η σορός του Γκλόβερ.

"Αντί να τιμούν τον όρκο τους να προστατεύουν τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης τις ημέρες που ακολούθησαν τον τυφώνα Κατρίνα, καταχράστηκαν την εξουσία και εκμεταλλεύθηκαν το νόμο και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τόμας Πέρες, που ηγείται του τομέα των πολιτικών δικαιωμάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα