Αστειότητες "βαρόνων του τύπου"

Kατηγορηματικά αντίθετος σε πρόωρες εκλογές δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξή του στη Real News υπογραμμίζοντας πως «την ώρα του πολέμου η εσωστρέφεια είναι καταστροφική». Παράλληλα, απορρίπτει τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας
και χαρακτηρίζει αστεία τα σενάρια για παραίτηση του πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Επικρατείας κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι δεν έχει δώσει δείγματα γραφής για εθνική συνεννόηση και υπογραμμίζει ότι «μια οικουμενική κυβέρνηση χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις θα είναι μια ανεπιτυχής συγκόλληση προσώπων».
Επαναλαμβάνει ακόμη πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και αναφερόμενος εμμέσως στα περί ενδεχόμενης αναθεώρησής της, σημειώνει: «Ο,τι είναι προς αυτή την κατεύθυνση, ό,τι βελτιώνει αυτή τη συμφωνία είναι καλοδεχούμενο ... Η μείωση των επιτοκίων και του χρέους, που εμπεριέχονται στη συμφωνία, εξυπηρετεί σαφέστατα το δημόσιο συμφέρον και κατά συνέπεια τους πολίτες της χώρας».

Επίσης, στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες, προσθέτοντας όμως πως «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δηλώνει και ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, υποστηρίζοντας πως θα ήταν «ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σημείωνει: «Οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Αυτό πιστεύουμε ότι ωφελεί τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Στη δική μου την περίπτωση, τα τρία μου παιδιά είναι η τρόικα που λογοδοτώ και έχω στο μυαλό μου συνέχεια, αυτή είναι η τρόικα που καθοδηγεί τις αποφάσεις μου».

Ο κ. Ραγκούσης αναγνωρίζει ότι την περασμένη διετία υπήρξαν εκ μέρους της κυβέρνησης «καθυστερήσεις, λάθη και παλινωδίες» και επιμένει ότι πρέπει να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Αν οι μεταρρυθμίσεις γίνουν σύντομα, τότε θα πραγματοποιηθούν από εμάς. Αν καθυστερήσουμε, απλώς θα πραγματοποιηθούν αργότερα από άλλους με μεγάλη ζημιά για τους πολίτες και ιδίως τη νέα γενιά λόγω της καθυστέρησης» προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει να κατοχυρωθεί η αντικειμενική αξιολόγηση και να συνδεθεί η μονιμότητα με την αξία.

Επαναλαμβάνει ακόμη τη θέση του ότι πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, και το επάγγελμα των ταξί και των φορτηγών. «Αν δεν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και δεν απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις της οικονομίας, τότε η χώρα θα βγει χαμένη και όχι εμείς».

Και από πλευράς ΝΔ απορρίφθηκαν για άλλη μία φορά τα περί συνεργασίας και συγκυβέρνησης. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» σημειώνει χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Δ. Σταμάτης. Σε συνέντευξή του στη Real News αναφέρει συγκεκριμένα πως «δεν υπάρχουν κοινές βάσεις για συγκυβέρνηση» ενώ επιμένει στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου λέγοντας ότι «στη νέα πραγματικότητα διεθνώς τα περιθώρια μιας νέας επαναδιαπραγμάτευσης είναι υπαρκτά και αξιοποιήσι
Keywords
Τυχαία Θέματα