ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

22:51 8/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Ζαμπίνε Λόιτχοϊζερ-Σναρενμπέργκερ, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», κάλεσε το κόμμα της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να υποστηρίξει ξεκάθαρα την ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση...
του χρέους στην Ευρωζώνη, όπως αυτή εκφράζεται από την Άνγκελα Μέρκελ.Η δημοτικότητα του FDP, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει πέσει κατακόρυφα μετά τις τελευταίες γενικές εκλογές,
με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση να το δείχνει να μένει πίσω ακόμη και από το νεοσύστατο κόμμα τους "Πειρατές".

Κατόπιν αυτού, ορισμένα μέλη του FDP αποστασιοποιήθηκαν από την ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ και σκλήρυναν το λόγο τους όσον αφορά στη βοήθεια στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, επιδιώκοντας την προσέγγιση των Γερμανών που ανησυχούν από τα σχέδια διάσωσης χωρών της ζώνης του ευρώ που κινδυνεύουν. Αυτό αποδυνάμωσε την εξουσία της Μέρκελ και τις δυνατότητές της ελιγμών στην κρίση στην Ευρωζώνη.

"Στη βάση υπάρχουν αμφιβολίες για την πολιτική διάσωσης του ευρώ, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων", δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λόιτχοϊζερ-Σναρενμπέργκερ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ". "Πρέπει να τους πείσουμε (...) Και προειδοποιώ το FDP να μην γίνει ανίκανο να δράσει και να κυβερνήσει", σημείωσε.

Εντός του FDP, επικριτές της βοήθειας προς την Ελλάδα έχουν διοργανώσει τη διεξαγωγή αργότερα φέτος μιας εσωτερικής ψηφοφορίας για την αντίθεσή τους στα ευρωπαϊκά σχέδια διάσωσης. Η Λόιτχοϊζερ-Σναρενμπέργκερ σημείωσε ότι διαφωνεί με την ενέργεια αυτή καθώς "εκφράζει σκεπτικισμό απέναντι στην ιδέα ενός κοινού νομίσματος" ενώ το FDP , τονίζει , είναι ένα "κόμμα πεπεισμένων Ευρωπαίων". "Σε κάθε περίπτωση, θα πραγματοποιήσω μια δραστήρια εκστρατεία κατά της κίνησης αυτής και υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής για τη σταθεροποίηση του ευρώ", σημείωσε."Η απλή απόρριψη της δύσκολης δουλειάς πάνω σε νέες, καλύτερες δομές της ΕΕ και η μη διατύπωση προτάσεων για οποιεσδήποτε καλύτερες εναλλακτικές δεν είναι κάτι που αξίζει στο FDP", κατέληξε η υπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα