Απεβίωσε αιφνιδίως ο Α. Κλεάνθους

Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινή γνώμη από τον αιφνίδιο θάνατο, το μεσημέρι, του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ,υποψήφιου βουλευτή και πρώην Υπουργού Παιδείας Άκη Κλεάνθους. Ο Άκης Κλεάνθους,ο οποίος ήταν υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΚΟ,απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.

Βρισκόταν σε cafe της Λευκωσίας κι ένιωσε αδιαθεσία.Πήγε στην τουαλέτα και όταν άργησε να επιστρέψει τον αναζήτησαν οι συνομιλητές στην παρέα του, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη. Μετά από παρέμβαση της πυροσβεστικής
υπηρεσίας άνοιξαν την πόρτα και τον βρήκαν λιπόθυμο. Ο π΄ρωην Υπουργός μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Γεννημένος το 1964, ο Κλεάνθους καταγόταν από την Αργάκα της Eπαρχίας Πάφου.Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων,ως αξιωματικός στην Εθνική Φρουρά, φοίτησε στο Baruch College της Νέας Υόρκης απ΄ όπου έλαβε πτυχίο στο Marketing Management. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο St' John's της Νέας Υόρκης, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο (Μ.Β.Α.) στο Quantitative Analysis.

Ο εκλιπών μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε στο τραπεζικό σύστημα, όπου διακρίθηκε για τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και την καινοτόμο δράση του στον τομέα των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών. Παράλληλα, δίδασκε ως λέκτορας σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου, ενώ διηύθυνε μεγάλο οίκο, που δραστηριοποιείται στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογιών.

Το 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2007, όταν του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Η κοινωνική και πολιτική δράση του Α. Κλεάνθους ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια, αναπτύχθηκε μέσα από το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, και συνεχίστηκε μέσα από τα συλλογικά όργανα του Δημοκρατικού Κόμματος, στα οποία συμμετείχε ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικού Σχεδιασμού. Ήταν νυμφευμένος και αφήνει πίσω του ένα οκτάχρονο γιό.

Λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Άκη Κλεάνθους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνέντευξη με θέμα το Κυπριακό.
Keywords
Τυχαία Θέματα