Απειλή για τη Ρωσία η ένταξη της Σερβίας

Η ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, επισήμανε ο Ρώσος πρέσβης, Αλεξάνταρ Κονιούζιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ντάνας" του Βελιγραδίου. Ο Αλεξάνταρ Κονιούζιν ανέφερε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέθεσε τη θέση αυτή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των σερβικών κομμάτων, με τους οποίους συναντήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σερβία.

Ο Ρώσος πρέσβης εξήγησε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, διαπιστώνοντας τη διάσταση απόψεων
που υπάρχει για το θέμα μεταξύ των σερβικών κομμάτων, θεώρησε χρήσιμο να εκθέσει τις επιφυλάξεις της Μόσχας για την επέκταση του ΝΑΤΟ.

Όπως επισήμανε ο κ. Κονιούζιν, στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε ότι "πιθανή εγκατάσταση νατοϊκών πυραύλων στο έδαφος της Σερβίας θα αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας, η οποία θα ήταν αναγκασμένη να αποσοβήσει τον κίνδυνο με στρατιωτικά μέτρα, τα οποία δεν θα στέφονται κατά της Σερβίας, αλλά κατά των πυραύλων αυτών".

Στην ερώτηση της "Ντάνας", αν αυτή η δήλωση του Πούτιν αποτελεί "προειδοποίηση" προς της σερβική ηγεσία, ο πρέσβης της Ρωσίας διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα σεβαστεί το δικαίωμα της Σερβίας να ενταχθεί σε όποιον οργανισμό επιθυμεί, αλλά ταυτόχρονα αναμένει από το Βελιγράδι να αντιμετωπίσει με σεβασμό τις ρωσικές θέσεις για το ΝΑΤΟ.

"Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να εξηγηθεί η κατάσταση στη Σερβία και τι θα συνέβαινε, αν στο έδαφός της υπήρχε κάποια απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας", συμπλήρωσε ο Ρώσος πρέσβης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ντάνας".
Keywords
Τυχαία Θέματα