Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με συνοχή

«Πρέπει να πάμε μ' αυτήν την κυβέρνηση, να συμμαζευτεί και να κάνει δουλειά. Είναι μαραθώνιος αυτός, δεν είναι 100άρι", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Ανέφερε, ότι τώρα μπαίνει η κυβέρνηση σε δύσκολο πεδίο, που απαιτεί υψηλές ικανότητες. Επέκρινε τη νοοτροπία του περιβάλλοντος, γύρω από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αυτοί "οι διαγκωνισμοί περιβάλλοντος πρέπει να κοπούν με το
μαχαίρι" και ότι "η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει συνοχή" , διότι "έχει έναν κάβο να περάσει και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις". Τάχθηκε κατά των εκλογών, τονίζοντας ότι "τα κόμματα δεν είναι έτοιμα να στηρίξουν μια κυβέρνηση".

Πρέπει να σκεφτούμε, υπογράμμισε μεσοπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα, αλλά και κοντά, τους επόμενους δύο-τρεις μήνες για "να πάρεις τη δόση", είπε. Επίσης έδωσε μικρές πιθανότητες επιτυχίας στο επίσημο σενάριο του Μνημονίου.

Για το θέμα του χρέους σημείωσε, ότι ή θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, κάτι που πολιτικά είναι δύσκολο ή να κάνουν διακανονισμό του ελληνικού χρέους, να βγάλουν ένα ευρωομόλογο, αυτό που ήθελα να γίνει στην αρχή. Να γίνει ένας συντεταγμένος αναπρογραμματισμός του χρέους.

Παίζουμε ένα παιχνίδι με το χρόνο, είπε καταλήγοντας, κερδίζουμε ή τον χαραμίζουμε; Αυτό είναι το στοίχημα. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος, όπως δήλωσε, είχε πει το πώς μπορεί η Ελλάδα να επανατοποθετήσει το ζήτημα στην Ευρωζώνη. Γιατί δεν είναι μόνον η Ελλάδα, είναι και η Πορτογαλία και η Ισπανία και είναι ευρωπαϊκό το ζήτημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα