Ανάκαμψη στα έσοδα των εταιρειών του ΟΑΣΑ

Σημάδια ανάκαμψης στα έσοδα των εταιρειών του Ομίλου ΟΑΣΑ, διαπιστώνει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων γεγονός που, όπως επισημαίνει, προϊδεάζει για την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης στις εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΥΥΜΔ, τον Μάρτιο, που αποτέλεσε μήνας «Καμπή» για την ανάκαμψη
των εσόδων, καταγράφηκε μια συνολική αύξηση στα έσοδα από κόμιστρο, της τάξης του 7,6%.

Ειδικότερα, καταγράφηκε για πρώτη φορά στην τελευταία τριετία, σημαντική αύξηση στα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων κατά 11,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς. Πάντως δεν είχε ανάλογη αύξηση και η ζήτηση για κάρτες απεριορίστων διαδρομών και εκεί πλέον επικεντρώνεται η προσπάθεια του ΟΑΣΑ, καθώς, σύμφωνα με τον Οργανισμό, αποτελεί την πιο οικονομική και αποδοτική λύση για τους συχνούς επιβάτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, παρά το γεγονός ότι τον Μάρτιο καταγράφηκαν πολλές απεργίες και καταλήψεις οδοστρώματος στο κέντρο της Αθήνας, έγιναν περιορισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στις εταιρίες των αστικών συγκοινωνιών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην αποδοτική λειτουργία του συστήματος συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Το υπουργείο εκτιμά ότι με βάση τα ιστορικά δεδομένα της ζήτησης για μετακίνηση και την εφαρμογή μέτρων ελέγχου της λαθρεπιβίβασης, τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΑΣΑ και των εταιριών του Ομίλου αναμένεται να είναι σημαντικώς βελτιωμένα για το τρίμηνο Μαρτίου - Απριλίου - Μαΐου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα