Ανάγκη συμφωνίας όλων των υπουργών

Την ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι οι υπουργοί άμεσα για τα περιουσιακά στοιχεία που θα αξιοποιηθούν από τον τομέα τους, επισήμανε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

« Εκτιμώ ότι και στο χώρο των αποκρατικοποιήσεων, όπως και σε όλα τα θέματα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στη λίστα, δηλαδή τις επιλογές που θα γίνουν, είτε όσον αφορά στην πώληση, είτε την αξιοποίηση και να παρουσιάσουμε γρήγορα και με πειστικό
τρόπο τις διαδικασίες. Η δημόσια συζήτηση για το αν συμφωνούμε στο ένα ή στο άλλο ή αν ο κάθε υπουργός έχει έναν δικό του χώρο στον οποίο λέει «μην αγγίζετε» δεν είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα».

«Η κυβέρνηση, οι υπουργοί δεν είναι think tank να συζητά δημοσίως, και αν πρέπει, και δεν πρέπει, και τι θα γίνει. Η χώρα είναι σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση και αν δεν μπορέσουμε με πειστικό τρόπο να παρουσιάσουμε στις ημερομηνίες που πρέπει, και έχουμε μπροστά μας όλες αυτές τις δεσμεύσεις, οι εξελίξεις θα είναι πολύ πιο αρνητικές από ό,τι φαντάζεται ο καθένας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και κατέληξε:

«Είναι προφανώς ευθύνη του υπουργού Οικονομικών να κάνει την τελική πρόταση, αφού και ο ίδιος με όλους τους υπουργούς έχουν εξετάσει όλα τα δεδομένα για κάθε τομέα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα