Ζημιά 30 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ!

01:55 7/7/2011 - Πηγή: 24wro

«Μαύρες» μέρες στα οικονομικά των ελληνικών ομάδων καθώς κόβονται οι χορηγίες από ΕΡΤ...



ΟΠΑΠ και Nova κάτι που προκαλεί ζημιά της τάξης του 50%.

Ήδη από την πρώτη ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού αναφορικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», θα χαθεί ποσοστό χρημάτων μεγαλύτερο του 25% για τις 14 ομάδες που είχαν
υπογράψει τη σύμβαση, ενώ πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν Ξάνθη και Ολυμπιακός που είχαν συμβάσεις με την ΕΡΤ η οποία με τη σειρά της ετοιμάζεται να κάνει περικοπές και να μην δώσει χρήματα αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των χρημάτων που θα χαθεί από τα τηλεοπτικά, ανέρχεται κοντά στα 44 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, μια πρώτη μείωση είχε ήδη γίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς αφού στα συμβόλαια με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τον ΟΠΑΠ, υπήρχαν οι ρήτρες βίας που «έκοβαν» χρήματα από τις ομάδες όταν τιμωρούνταν για πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο ΟΠΑΠ άλλωστε, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανανεώσει τις συμβάσεις τόσο με τη λίγκα όσο και με τις ομάδες. Ήδη από τις ρήτρες βίας έχει χαθεί το 50% των χρημάτων που προέβλεπε η περσινή συμφωνία ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και σε ό,τι αφορά τη σύμβαση για τις φανέλες των περισσότερων ομάδων του πρωταθλήματος, που θα χάσουν από 1 ως 3 εκατ. ευρώ ετησίως η κάθε μία.

Συνολικά η μείωση που θα γίνει στα χρήματα που έχουν να πάρουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και τις διαφημίσεις στις φανέλες τους θα πρέπει να μπουν σε μια νέα βάση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «ζουμί» της υπόθεσης είναι ότι θα κοπούν 50% των χρημάτων, δηλαδή ένα ποσό μεγαλύτερο από 30 εκατ. ευρώ το χρόνο για όλες τις ΠΑΕ.

http://www.onsports.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα