Υπό τις δοκιμασίες Αγανακτισμένων η συνάντηση Τιμοσίδη και Γιαννακίδη στην Καβάλα

17:10 16/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τα έργα στον τομέα της Υγείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…
που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν το προσεχές διάστημα στο ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τμοσίδη και του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Εκεί τους περίμεναν και Αγανακτισμένοι πολίτες,
οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά.




Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συνάδελφος του κ. Τιμοσίδη, υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης. Στην έναρξη της συνάντησης, ο κ. Τιμοσίδης υπογράμμισε ότι μέσα από την ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει στοχεύει στο να εξεταστεί η πορεία του κάθε έργου, ώστε να δοθούν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν.


Από τη μεριά του, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης τόνισε "πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν έργα που καρκινοβατούν" και ότι "πρόθεση τόσο της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα και να δοθούν άμεσα λύσεις".


Το συνολικό ύψος των έργων στην ΑΜΘ που εντάχθηκαν ή πρόκειται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μετά από τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων αγγίζει τα 100.000.000 € και αφορούν κυρίως κατασκευή ή ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, προμήθεια σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, αγορά ασθενοφόρων και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εργαστηριακών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι διοικητές των νοσοκομείων των νομών της Περιφέρειας, οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι των νομών καθώς επίσης οι βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Έξω από τον χώρο του διοικητηρίου της Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση είχε συγκεντρωθεί από νωρίς μικρή ομάδα πολιτών που αποδοκίμασε τους υφυπουργούς αλλά και τους βουλευτές φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Βουλής.


Αστυνομική δύναμη εμπόδισε την είσοδο των συγκεντρωμένων στον χώρο της συνάντησης χωρίς να προκληθούν εντάσεις ή επεισόδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα