Ξανά στην απομόνωση η Μέρκελ

14:13 19/6/2012 - Πηγή: 24wro


Η σιδηρά καγκελάριος της Γερμανίας εναντίον ολόκληρου του κόσμου είναι ο τίτλος ...
δημοσιεύματος της Bild, σχετικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G20 αλλά και την αντιμετώπιση που είχε η καγκελάριος από "τους ισχυρούς του κόσμου".
"Η καγκελάριος λόγω της στάσης που έχει μέχρι στιγμής κρατήσει αλλά και λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει, δοκίμασε για ακόμη μια φορά την πλήρη απομόνωση από τους εκπροσώπους
των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου καθώς και τις αποδοκιμασίες τους -γογονός που μάλλον την ανάγκασε να παριατηθεί από την άκαμπτη και σκληρή της στάση" γράφει η Bild.
"Η καγκελάριιος κατά τη διάρκεια των πολύωρων συσκέψεων της G 20 «το γύρισε» σε μια υπερβολικά επιφυλακτική διπλωματία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας" αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:
"Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πίεσε την καγκελάριο προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Φαίνεται ότι ο Ομπάμα θέλει να έχει λυμένα τα περιφερειακά ζητήματα εν όψει των Προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο" επισημαίνει η Bild.
"Η καγκελάριος μάλλον ήξερε τι την περίμενε για αυτό προτίμησε να καθυστερήσει μια ημέρα να πάει στο Λος Κάμπος. Ωστόσο παρ' όλα αυτά δεν τη γλίτωσε. Ο Ομπάμα είχε δύο προσωπικές συσκέψεις με την Άνγκελα Μέρκελ, την πρώτη ημέρα της άφιξής της" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα