Ξανά σε λειτουργία το μετρό της Νέας Υόρκης

16:40 29/8/2011 - Πηγή: 24wro
Σε κατάσταση επαναλειτουργίας σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, περιήλθαν σήμερα τα... μέσα δημόσιας μεταφοράς της Νέας Υόρκης, ενώ και τα τρία αεροδρόμια της πόλης, άνοιξαν ξανά τους διαδρόμους τους, για τις πτήσεις που έφταναν σ' αυτά, την επομένη της «επίσκεψης» του τυφώνα Αϊρίν στην περιοχή. Το μετρό λειτουργούσε σήμερα το πρωί κανονικά, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων που το χρησιμοποιούν καθημερινά. Τα λεωφορεία,
επίσης, εξυπηρέτησαν και πάλι σήμερα τους πολίτες.

«Με μερικές εξαιρέσεις, οι υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν σ' όλες τις γραμμές του μετρό. Όμως τα δρομολόγια θα είναι λιγότερο συχνά απ' ό,τι συνήθως. Επίσης οι επιβάτες πρέπει να υπολογίζουν ότι θα περιμένουν περισσότερο, όπως και ότι τα τρένα θα είναι πιο γεμάτα», διευκρίνισε η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών (MTA).

Τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στα οποία και το διεθνές αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι, επαναλειτούργησαν για τις πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν σ' αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου των αερολιμενικών αρχών για τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι. Όσον αφορά αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια, θα επαναληφθούν το μεσημέρι στο Τζ.Φ.Κέννεντι και στο Νιούαρκ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Το Λα Γκουάρντια είχε επαναλειτουργήσει πλήρως από το πρωί.

Οι αερολιμενικές αρχές, προειδοποίησαν πάντως, ότι «οι ταξιδιώτες καλούνται να έρθουν σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία τους πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο για να ενημερωθούν για ενδεχόμενες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις».

Ο τυφώνας Αϊρίν, που έπληξε τις ανατολική ακτή των ΗΠΑ, προκάλεσε την ακύρωση περισσότερων από 10.000 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της περιοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα