Βραβεύτηκε στις ΗΠΑ ο ποιητής Δημήτρης Κρανιώτης

16:27 20/12/2011 - Πηγή: 24wro
Με το διεθνές βραβείο «Golden Seal Book... Award» τιμήθηκε στις ΗΠΑ ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Π. Κρανιώτης, ιατρός ειδικός παθολόγος, από την Διεθνή Πρεσβεία Καλλιτεχνών (Artists Embassy International) για την ανθολογία «World Poetry 2011» του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (που διοργανώθηκε φέτος με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα και
συγκεκριμένα στη Λάρισα).

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών επιμελήθηκε την έκδοση της ανθολογίας «World Poetry 2011», μία έκδοση 208 σελίδων με ποιήματα 205 ποιητών από 65 χώρες του κόσμου.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Λαρισαίου ποιητή ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο κ. Μάριος Μπελιμπασάκης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του Έλληνα ποιητή». Η επίσημη τελετή βράβευσης του Δημήτρη Κρανιώτη έγινε στο «Florence Gould Theater» του «California Palace of the Legion of Honor» στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, κατά την έναρξη του «Dancing Poetry Festival 2011». Το βραβείο απένειμε η Πρόεδρος της Διεθνούς Πρεσβείας Καλλιτεχνών κ. Natica Angilly, ενώ την ανακοίνωση του ονόματος του ποιητή έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου η βραβευμένη ως Laureate ποιήτρια της Alameda κ. Mary Rudge.
Keywords
Τυχαία Θέματα