Βήμα-βήμα ως την... Πόλη

12:42 2/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ανατολή του 2012 δίνει τις δικές του ευχές...
στο Onsports και τους αναγνώστες του και ξεκαθαρίζει πως η χρονιά που έφυγε θα πρέπει να γίνει «οδηγός» για νέες επιτυχίες.
Διαβάστε επίσης...
Σωπήλης: «Χρειάζεται υπομονή»
Ο προβληματισμός του Φερέιρα
Επιστροφή στο παρκέ για Παναθηναϊκό
Πανευτυχής ο Λάζαρος
Αλλαγή δεδομένων με Πετρόπουλο

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟ
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς
είναι... μαθημένος στα δύσκολα. Όχι απλά είναι μαθημένος, αλλά.. γουστάρει τα δύσκολα. Οι φιλοδοξίες του, οι γνώσεις του, τα προσόντα του δεν έχουν ταβάνι. Και αυτά είναι που καθιστούν τον Σέρβο προπονητή ως τον κορυφαίο τεχνικό της Γηραιάς Ηπείρου. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως «οι τίτλοι μιλούν από μόνοι τους».

Για τον Ομπράντοβιτς, όμως, μιλούν και οι ήττες του. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, ο «Ζοτς» αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνει ποδαρικό στο Onsports και τονίζει πως οι παίκτες του θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και βήμα - βήμα θα φτάσουν ως την Πόλη. Και μακάρι να την κατακτήσουν!

- Κόουτς, καλή χρονιά! Ο νέος χρόνος είναι πλέον γεγονός, αλλά θα θέλαμε από εσάς την γνώμη σας για την χρονιά που έφυγε. Για το 2011 που βρήκε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Το 2011 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Πήραμε ένα ακόμα πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και Ευρώπης. Παρά το ότι είχαμε πολλά προβλήματα. Από το καλοκαίρι κιόλας. Αυτά όμως είναι παρελθόν. Τώρα πρέπει να βρούμε έξτρα κίνητρο για την συνέχεια, γιατί η αποστολή μας και το 2012 θα είναι πολύ δύσκολη. Όλες οι ομάδες είναι λογικό να δίνουν το 100% των δυνάμεών τους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Για να τον κερδίσουν. Ξέρουν ότι παίζουν κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Πρέπει σε κάθε ματς να έχουμε τουλάχιστον το επίπεδο κινήτρου που έχει ο αντίπαλός μας. Το καταφέραμε πέρσι, θέλουμε να το κάνουμε και φέτος».

- Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη σε εσάς, αλλά και στους παίκτες σας, να διατηρήσετε τα σκήπτρα στο ΟΑΚΑ;

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι νοοτροπία της ομάδας μας είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και κάθε φορά να θέτουμε νέους στόχους. Στην αρχή της σεζόν και μετά τις αλλαγές που κάναμε στο έμψυχο δυναμικό, στόχος μας για την Ευρωλίγκα ήταν να προκριθούμε στο Top-16. Επόμενος στόχος μας είναι η φάση των «8». Αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Ξέρουμε τον όμιλο που αγωνιζόμαστε και τους αντιπάλους μας. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Τους σεβόμαστε όλους. Και την Φενέρ και την Ούνιξ αλλά και το Μιλάνο. Έχουν μεγάλη ποιότητα σαν ομάδες και ξέρουν να παίζουν μπάσκετ».

- Πριν από λίγες ημέρες μάθατε τους αντιπάλους σας στην συνέχεια της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός ακόμα βρίσκεται μακριά από το αγωνιστικό του... ταβάνι. Πιστεύετε ότι η ομάδα σας θα είναι έτοιμη για την μεγάλη πρόκληση του Top-16;

«Το πρόβλημά μας είναι η κατάστασή
Keywords
Τυχαία Θέματα