Τζόρτζεβιτς: Μου έχουν λείψει οι αγώνες

11:47 3/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ήταν η 1η Ιουνίου του 2009, όταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έλεγε…
επίσημα αντίο στην ποδοσφαιρική δράση, αφήνοντας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, κενή την θέση του αριστερού άκρου της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Το Sportaction, μίλησε με τον λατρεμένο «Τζόλε» των φίλων των «ερυθρολεύκων» και σας μεταφέρει… τα πάντα.

Είσαι ήδη δύο χρόνια εκτός ποδοσφαιρικής
δράσης… Σας έχει λείψει το ποδόσφαιρο;
Αν μου έλειψε… Ποτέ δεν θα φύγει η κάψα, όσα χρόνια και αν περάσουν. Έτσι γίνεται, όμως κάποτε όλα πρέπει να τελειώνουν.

Τι σου έχει λείψει περισσότερο αυτό το διάστημα;
Τα πάντα μου έχουν λείψει… Ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες. Μου έχουν λείψει οι αγώνες και το κλίμα που υπάρχει στους αγώνες.

Ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου στο πρόσωπό σου πλέον; Έχουν αλλάξει;
Είναι ανάλογα. Κάποιοι είναι πιο ψύχραιμοι, ενώ άλλοι τώρα είναι πιο ένθερμοι στις εκδηλώσεις τους. Δεν είναι σταθερά αυτά τα πράγματα.
Ποια χρονιά θεωρείς πως είναι η καλύτερή σου;
Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα… Μέσα σε 13 χρόνια καριέρας στον Ολυμπιακό, κατάκτησα 12 τίτλους, οπότε είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια χρονιά. Κάθε χρονιά έχει τα υπέρ της και τα κατά της. Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή.
Με ποιον ποδοσφαιριστή είχες την καλύτερη συνεργασία;
Με πολλούς παίκτες. Όταν είσαι σε μια ομάδα 13 χρόνια, έχεις γνωρίσει πολλούς συμπαίκτες. Έχεις συνεργαστεί με πάρα πολλούς και δεν είχα προβλήματα. Αυτός που ξεχωρίζω είναι ο Ζιοβάνι, χωρίς βέβαια να θέλω να υποτιμήσω τους υπόλοιπους παίκτες που αγωνιστήκαμε μαζί.
Με ποιον ποδοσφαιριστή είχες τη χειρότερη συνεργασία;
Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο… Για αυτό δουλεύεις, για να το ξεπερνάς αυτό, για το καλό της ομάδας.

Ποιος ήταν ο πιο ταλαντούχος συμπαίκτης που είχες στον Ολυμπιακό;
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Μιλάμε για ένα παιδί που στα 15,5-16 του χρόνια, ήταν ολοκληρωμένος. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο μπορούσες να βασιστείς. Του έκανε πάρα πολύ καλό και η παρουσία του στην Σάλκε.

Με ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες να έχεις συνεργαστεί;
Εντάξει… Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα ήθελα να είμαι συμπαίκτης. Ποιος δεν θα ήθελε τον Μαραντόνα ή τον Ζιντάν… Και ο Μέσι πάντως, θα ήταν καλός συμπαίκτης (χαμόγελα).

Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό, όμως λόγω ατυχίας δεν κατάφεραν να καθιερωθούν;
Πάρα πολλοί… Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να έχεις το ταλέντο, να έχεις τη θέληση, όμως κάποια πράγματα να σε εμποδίσουν. Είτε να μην προσαρμοστείς είτε να μην αντέξεις το κλίμα ή ακόμη και το σύστημα. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Είναι πολλοί αυτοί οι παίκτες. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ σε ονόματα… Δεν θέλω να αδικήσω κάποιους.

Με ποιον προπονητή είχες την καλύτερη συνεργασία;
Δεν είχα προβλήματα με κανέναν. Με τον Μπάγεβιτς που μας είχε φέρει τότε είχαμε όλοι πολύ καλή συνεργασία. Μας βοήθησε πολύ. Από
Keywords
Τυχαία Θέματα