Τρόικα καλεί Σαμαρά

16:25 2/10/2011 - Πηγή: 24wro
Τις θέσεις της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία ζητά να εξετάσει εκ νέου η Τρόικα...
καθώς γνωρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κοστολογήσει την πρόταση της.
Οι επικεφαλής της Τρόικας αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν με τους κυρίους Βενιζέλο και Ρέππα ζήτησαν συνάντηση
με το οικονομικό επιτελείο, αλλά και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, προκειμένου να πληροφορηθούν με κάθε λεπτομέρεια την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εργασιακή εφεδρεία.
Με την κίνηση αυτή, επιβεβαιώνονται τα όσα είχε δηλώσει στον Real Fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος που είχε αποκαλύψει πως οι Τροϊκανοί, στην τελευταία συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, δεν είχαν συνυπολογίσει τις παράλληλες απώλειες για τον προϋπολογισμό, όπως είναι τα χρήματα που θα δοθούν ως αποζημιώσεις για τις απολύσεις.
«Ο προϋπολογισμός δεν αντέχει να δώσει λεφτά για απολύσεις. Αυτό δεν το είχαν υπολογίσει. Εμείς έχουμε υπολογίσει το φόρο εισοδήματος, τις εισφορές, την αγοραστική δύναμη αλλά και το επίδομα ανεργίας που θα πρέπει να δώσει το κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους. Εκτός και εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει αποζημιώσεις σε όσους θα απολυθούν» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Μικρότερο κράτος, λιγότεροι φόροι
Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι είναι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις και Αρχές ενώ συστήνει θέσεις και διορίζει χιλιάδες «ημετέρους» με διαβλητές διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση με τα φορομπηχτικά μέτρα που επιβάλλει διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και πάνω απ όλα εξολοθρεύει τη μεσαία τάξη.
Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει την πρότασή του για την εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπονται απολύσεις στο Δημόσιο.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι με αυτή την πρόταση μειώνεται το έλλειμμα δραστικά χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κοινωνία, σε αντίθεση με την πρόταση της κυβέρνησης που πυροδοτεί εκρήξεις και μειώνει το έλλειμμα πολύ λιγότερο.
Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ μπαίνει και ο πρωθυπουργός τον οποίο και εγκαλεί για ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες, ενώ επισημαίνει πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί θυσίες, θυσίες όμως με προοπτική. «Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί χωρίς να πεθάνουν οι Έλληνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Επιπλέον δίνει απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως «όλοι είναι ίδιο», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό το προπαγανδιστικό σύνθημα "εξυπηρετεί μόνο όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα