Τριπλό μήνυμα στον πρωθυπουργό

15:10 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Τριπλή εντολή» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ...
στέλνουν οι πολίτες με βάση τα όσα δηλώνουν σε δημοσκόπηση της Marcγια το Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία ήταν πανελλαδική, οι πολίτες ζητούν να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη με συγκεκριμένο σχέδιο, να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και να συγκροτηθεί ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο.

Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 54,7% πως τα πράγματα θα ήταν ίδια και με  κυβέρνηση ΝΔ, ενώ το 32,7% πιστεύει πως θα ήταν χειρότερα.

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων τάσσονται σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες, ενώ το ίδιο ποσοστό ζητά αλλαγές στο Δημόσιο, μετατάξεις, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Την ίδια ώρα ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι η χώρα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία, ενώ περιμένει ανάκαμψη σε τέσσερα με πέντε χρόνια.

Η πρόθεση ψήφου
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ενώ συνεχίζεται η άνοδος του ΛΑΟΣ και καταγράφεται το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.

Αν και το 68,8% δεν θέλει πρόωρες εκλογές στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,8 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 24% έναντι 20,2% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 6,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,9%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%, άλλο κόμμα 2,9%, Αναποφάσιστοι 7,9%, ενώ άκυρο – λευκό και αποχή συγκεντρώνουν ποσοστό 16,4%.

Το σκηνικό αλλάζει άρδην χωρίς τον υπολογισμό της αποχής, όπου σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μπουν εννέα κόμματα στη Βουλή, με το πρώτο ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 31,7% και τη ΝΔ να ακολουθεί με 26,7%.
Keywords
Τυχαία Θέματα