Τουρκία για 2020: Διεκδικεί Ολυμπιακούς, Euro και EXPO!

14:42 26/4/2012 - Πηγή: 24wro
Εις ξεφύγ’….! ...
Μια …Τασούλα χρειάζεται για τους Τούρκους διότι μάλλον έχουν…. ξεφύγει για τα καλά με τον …μεγαλοιδεατισμό τους!
Η Τουρκία όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Μπαγίς , είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Κωνσταντινούπολη και βάζει υποψηφιότητα.
Ομως για το 2020 βάζει υποψηφιότητα και για το Euro αλλά και για την διεθνή EXPO
στην Σμύρνη!
Μιλώντας σήμερα ο Τούρκος υπουργός για την ΕΕ κ. Μπαγίς στο πλαίσιο της 1ης Διάσκεψης Κορυφής Παγκόσμιας Οικονομίας- Αθλητισμού τόνισε ότι …«η Κωνσταντινούπολη, η οποία διατέλεσε πρωτεύουσα σε πολλές αυτοκρατορίες στην ιστορία της σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας για τις μελλοντικές γενεές.
Υψώνουμε λοιπόν την φωνή μας και θέλουμε να ακουσθεί από τον κόσμο ότι, ως έθνος είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ.
Η μη διοργάνωση των Ολυμπιακών στην Κωνσταντινούπολη είναι σοβαρό έλλειμμα των ολυμπιακών και όχι της Κωνσταντινούπολη.
Εμείς λοιπόν είμαστε έτοιμοι να εξαλείψουμε το κενό αυτό» τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ομως υποψηφιότητα να διοργανώσει και το Euro 2020 κατέθεσε πρόσφατα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι διεκδικεί και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς!
Η προοπτική αυτή βέβαια που δεν βρίσκει «ζεστούς» τους ιθύνοντες της UEFA καθώς θα δημιουργούταν πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων αν πραγματοποιούνταν δύο τόσο σημαντικά γεγονότα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Κωνσταντινούπολη.
Παράλληλα και η Σμύρνη διεκδικεί την EXPO 2020, καθώς έχασε τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ 2015 επειδή επιλέχθηκε το Μιλάνο. »Τρία σε ένα» – το 2020 – πάει πολύ φίλοι γείτονες ! Ρωτήστε και κανέναν που …ξέρει! Και ρωτήστε και κανέναν οικονομολόγο γιατί κάποιοι έχουν αρχίσει να λένε ότι μετά το τρέχον μπάμ , έρχεται …τσουνάμι….
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα