Τουλάχιστον 40 νεκροί σε συγκρούσεις στην Υεμένη

18:20 26/5/2011 - Πηγή: 24wro
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα στη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις... του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και σε μέλη των φυλών στην πρωτεύουσα Σαναά, καθώς οι μάχες απειλούν να φέρουν την χώρα αντιμέτωπη με έναν εμφύλιο πόλεμο.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την Σαναά κατά εκατοντάδες, ακόμη και στις οροφές αυτοκινήτων, προκειμένου να αποφύγουν τις βιαιότητες που από την Δευτέρα έχουν στοιχίσει την ζωή περισσότερων από 80 ανθρώπων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις
δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Σάλεχ και μελών της ισχυρότερης φυλής στην Υεμένη του σεΐχη Σάντεκ αλ- Άχμαρ, είναι οι πιο αιματηρές από τον Ιανουάριο, όταν ξέσπασαν οι διαδηλώσεις στην χώρα.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες ότι η Υεμένη, η οποία ήδη βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, θα μπορούσε να γίνει ένα κράτος, που θα υπονομεύει την ασφάλεια της περιοχής και ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Αν και ο πρόεδρος της Υεμένης έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει άλλες παραχωρήσεις σε αυτούς που ζητούν την αποχώρησή του, αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι υποστηρικτές του Άχμαρ έχουν καταλάβει αρκετά υπουργικά κτίρια, όπως του Εμπορίου και του Τουρισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα