Το Θέατρο αντέχει στην κρίση - Δείτε ποιες παραστάσεις συνεχίζουν μετά το Πάσχα

21:10 25/4/2011 - Πηγή: 24wro
Αυλαία έριξαν οι περισσότερες θεατρικές σκηνές της Αθήνας την Κυριακή των Βαΐων...
η οποία σηματοδοτεί εδώ και χρόνια το τέλος της χειμερινής θεατρικής περιόδου.

  'Ομως κάποιες παραστάσεις συνεχίζουν και μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ξεκινώντας από τις τελευταίες, το θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει από την Παρασκευή 29 Απριλίου και
για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, "Ασκητική - Salvatores Dei", σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ένα κείμενο αιχμηρό, διεισδυτικό και χιουμοριστικό, αλλά και μια έντονη σωματικότητα κατά τη θεατρική εκφορά του συναποτελούν τα υλικά του "Πόλη-κράτος", της νέας παραγωγής που ανεβάζει ο θίασος Κανιγκούντα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη στις 26-30 Απριλίου, 2-8 και 10-13 Μαΐου. Τα πρόσωπα της παράστασης, χρήστες και αναγνώστες της ίδιας της πόλης, φωτογραφίζουν τη δική τους Αθήνα και επινοούν την ιστορία της.

Στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, καταφθάνει στις 2 Μαΐου η ομάδα blind spot για να αφηγηθεί θεατρικά τη δική της ιστορία. Όλη η δράση του έργου με τίτλο "Parklife"που υπογράφει ο Στέλιος Λυκουρέσης και σκηνοθετεί ο Μιχάλης Κωνσταντάτος, συμπιέζεται στο μπροστινό κάθισμα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο ξυπνάει αίφνης μια νεαρή διαφημίστρια (Γιώτα Αργυροπούλου), δίχως να θυμάται πως κατέληξε εκεί, μήτε ποιος είναι ο νεαρός άντρας (Θανάσης Δόβρης) που κάθεται δίπλα της... Η παράσταση, απόλυτα σύγχρονη, θίγει το θέμα της κρίσης και της ανεργίας αλλά και το πώς οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν τη σχέση δύο νέων ανθρώπων.

Μια σπουδαία θεατρική εμπειρία θα έχουν αναμφισβήτητα όσοι παρακολουθήσουν τέλη Μαΐου την "Υπόθεση Τζέκυλ" στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (24-26/5). Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός- αλλά και σκηνοθέτης και σεναριογράφος- Ντενί Πονταλιντές, παινεμένος πρωταγωνιστής της "Κομεντί Φρανσέζ", έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να ερμηνεύσει, σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Μπουρντιέ και Ερίκ Ρουφ, τον βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον μονόλογο της Κριστίν Μονταλμπετί, παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Σαγιό.

Σε ό,τι αφορά το Εθνικό Θέατρο, για τέταρτη χρονιά αφιερώνει τον Μάιο στις "Αναγνώσεις" του, με μια σειρά παραστάσεων που αναδεικνύουν τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία. Τα έργα που παρουσιάζονται φέτος είναι αποκλειστικά γραμμένα από Έλληνες συγγραφείς και διαβάζονται στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά, με την συμμετοχή καταξιωμένων αλλά νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Ειδικότερα, θα παρουσιασθούν τα έργα: "Η φανέλα" του Βασίλη Κατσικονούρη, "Πουπουλένιο τίποτα" του Μισέλ Φάις, "Ελληνική κουζίνα" του Ανδρέα Φλουράκη, "Ένα…Δύο…Τρία" της Μαρίας Λαϊνά, "Δράκοι" του Σάκη Σερέφα, "Συγχώρεσέ με" των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη και "Μερόπη" του Ανδρέα Στάικου από τις 4 ως τις 8 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα