Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η δήλωση Δαμανάκη και η δικαίωση του Σπίγκελ

14:50 27/5/2011 - Πηγή: 24wro
Υπήρχε τελικώς προσυνενόηση της κ.Μαρίας Δαμανάκη με την Αθήνα...
πριν η Ελληνίδα Επίτροπος κάνει τις γνωστές δηλώσεις περί ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας από το ευρώ; Οσο παιρνούν οι ώρες και "συνδέονται" πρόσωπα, δηλώσεις και καταστάσεις, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως τελικώς "ναι".
Κι αυτό είναι που σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, εκνευρίζει ακομη περισσότερο την ΕΕ για την τροπή που παίρνουν
τα πράγματα στην Ελλάδα. Γιατί, την ώρα που σύσσωμη η Ευρωζώνη απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ίδια η Ελλάδα φαίνεται να το υποδαυλίζει.
Το γεγονός κάνει τον γερμανικό Τύπο να πανηγυρίζει για τη δικαίωση του και στο Σπίγκελ να υπενθυμίζει με νόημα ότι επιβεβαιώνεται κι ως προς αυτό το σημείο του περίφημου ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει πριν από τέσσερις Παρασκευές κι αποκάλυπτε την περίφημη μυστίκή συνάντηση του Λουξεμβούργου. Τότε, μεταξύ άλλων, το περιοδικό έγραφε ότι η Ελλάδα είχε βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων το εκβιαστικό δίλημμα: 'Η μιας βοηθάτε οικονομικά ή φεύγουμε από το ευρώ. Το σημείο εκείνο του ρεπορτάζ ήταν το μοναδικό, που στην πορεία των εξελίξεων δεν είχε επιβεβαιωθεί..
Οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι πλέον κι αυτό πλέον συμβαίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα μετά την παρέμβαση της κ.Δαμανάκη, η οποία έγινε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση της Κομισιόν. Εντός των ελληνικών συνόρων, πολλοί είναι εκείνοι (οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες) που πιστεύουν τελικά ότι η δήλωση της επιτρόπου έγινε στο πλαίσιο της κορυφωσης του "δράματος", που τελικώς οδήγησε στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μεγαλώσει η δυσπιστία της ΝΔ στις μετέπειτα πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα