Απορρίπτεται το αίτημα του Άκη από την προανακριτική της βουλής

14:50 27/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει κληθεί από την προανακριτική επιτροπή να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη...


Με αίτημα του ,που κατέθεσε πρίνα από λίγο στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η οποία ερευνά το σκάνδαλο με τα υποβρύχια ζητά να κληθούν να καταθέσουν στη βουλή όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ κατά
τη χρονική περίοδο 1999-2000.

Επίσης ζητά να καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης, η Βάσω Παπανδρέου , ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, Ο Γιώργος Ρωμαίος , Ο Θεόδωρος Πάγκαλος , ο Γιώργος Παπανδρέου και φυσικά ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αθ. Τζογάνης.

Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ξεκαθάρισαν ότι το αίτημα του δεν μπορεί να γίνει δεκτό υπογραμμίζοντας : «Η επιτροπή δεν εξετάζει τη νομιμότητα των συμβάσεων και εξάλλου ακόμα και πίσω από τις πιο άρτιες συμβάσεις μπορεί να υπάρχει ξέπλυμα χρήματος».

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπόλαρης που ψάχνει το σκάνδαλο σύμφωνα με πληροφορίες είχε επικοινωνία με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Siemens κυρία Μαρία Νικολακέα σε σχέση με τη διακίνηση των τραπεζικών εμβασμάτων μέσω ελβετικών τραπεζών και από ότι λέγεται υπάρχουν σημαντικά στοιχεία τα οποία η επιτροπή θα τα αξιολογήσει.

Οι βουλευτές σχολιάζοντας το αίτημα του Ακη υποστήριζαν ότι: «Αυτό δηλώνει πανικό και θέλει να κερδίσει χρόνο».

Συμπλήρωναν όμως με έμφαση ότι: «Εάν ο πρωθυπουργός προκηρύξει σήμερα εκλογές θα παραγραφεί και αυτό το σκάνδαλο».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα