Το σπασμένο τηλέφωνο Παπανδρέου- Σαμαρά που προκάλεσε πανικό

01:06 20/6/2011 - Πηγή: 24wro
Τρίτη βράδυ, Καστρί, λίγο μετά τη δύση του ηλίου...


Στο σπίτι του κ. Γ. Παπανδρέου αρχίζουν να καταφθάνουν στενοί συνεργάτες του, κάποιοι υπουργοί και πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από τους κκ. Δ. Ρέππα, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνο , Μ. Καρχιμάκη, Ν. Αθανασάκη και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης η κρίση που έχει αρχίσει να εκδηλώνεται στην ΚΟ του ΠαΣοΚ, με αποκορύφωμα, ως εκείνη τη στιγμή, την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γ. Λιάνη και τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Αλ. Αθανασιάδη ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Σχεδόν όλοι θεωρούν ότι επίκειται ευρύτερη κίνηση συγκεκριμένης ομάδας στελεχών, αν όχι για ανατροπή της κυβέρνησης (οι περισσότεροι το θεώρησαν απίθανο), τουλάχιστον για απόπειρα ελέγχου των εξελίξεων και άσκησης πιέσεων στον κ. Παπανδρέου.

Στην κρίσιμη σύσκεψη την περασμένη Τρίτη στο Καστρί ετέθη το ερώτημα: «Πώς προχωράμε»; « Χρειάζεται πολιτική κίνηση, και χρειάζεται τώρα» αποφαίνονται ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Επειτα από πολύωρη συζήτηση λαμβάνεται η απόφαση για μια ακολουθία κινήσεων που σε ορίζοντα δύο ημερών θα κατέληγε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, δημιουργία ολιγομελούς σχήματος, με τους απαραίτητους συμβιβασμούς, και μια ύστατη προσπάθεια πολιτικοποίησης της διαδικασίας, με στόχο την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου. Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου υπό αυτήν την έννοια ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης.

«Δεν συζητήθηκε θέμα συγκυβέρνησης»
«Αυτά είχαμε συμφωνήσει ότι θα ανακοίνωνε ο Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την επόμενη ημέρα» εκμυστηρεύεται ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση στο Καστρί και διαβεβαιώνει: α) Εκείνο το βράδυ δεν είχε υπάρξει καμία επικοινωνία Παπανδρέου- Σαμαρά ή συνεργατών τους και β) ποτέ δεν συζητήθηκε θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

Παρά ταύτα, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Παπανδρέου- Παπούλια το επόμενο μεσημέρι, όλοι άκουσαν με αισθήματα μεταξύ πανικού και οργής ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Πρωθυπουργού από τη θέση του...

Η οργισμένη «γαλάζια» διάψευση

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, προτού ανασταλεί η απεργία των δημοσιογράφων, είχε αρχίσει να κυκλοφορεί η πληροφορία, που δεν επιβεβαιωνόταν, ότι υπήρξε επικοινωνία των στενών συνεργατών των κκ. Σαμαρά και Παπανδρέου. Τα σενάρια στα blogs οργίαζαν και ο κ. Σαμαράς που βρισκόταν στο σπίτι του στην Κηφισιά, αφού συνομίλησε με στενούς συνεργάτες του, οργισμένος έδωσε εντολή να υπάρξει διάψευση.

Με εντολή του κ. Σαμαρά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης δήλωσε ότι «αναφορές σε blogs και ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε χθες (δηλαδή Τρίτη) συνάντηση εκπροσώπου του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, αποτελούν γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης».

Το ξάφνιασμα ήταν πιο έντονο στην ηγετική ομάδα της ΝΔ- η οποία βρισκόταν σε πολύωρη σύσκεψη- όταν άκουσαν τ
Keywords
Τυχαία Θέματα