Το πόκερ στη… φυλακή

19:53 4/3/2012 - Πηγή: 24wro
Γνωρίζουμε πως παίζεται το πόκερ online, live...
στις λέσχες και τις επιπτώσεις του σε περίπτωση που γίνει έφοδος από την αστυνομία. Ψάχνοντας, όμως, σε ένα ξένο forum βρήκαμε ένα post ενός μέλους ο οποίος εξηγούσε πως παίζεται το πόκερ… στη φυλακή.

Ο συντάκτης του κειμένου ισχυρίζεται πως είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για μια ληστεία που είχε κάνει το 2008 και μέσα από το κείμενο που ανέβασε στο ξένο forum
μας περιγράφει το πώς μεταπήδησε από το online poker στα τραπέζια της φυλακής και πως παίζουν οι κρατούμενοι.
«Γεια σε όλους. Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες ιστορίες από τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής μου. Μόλις αποφυλακίστηκα για μια ληστεία που είχα κάνει το 2008. Αυτή είναι μια άλλη ιστορία αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για το πόκερ στη φυλακή.
Συνήθιζα να παίζω online στο full tilt και τα πήγαινα καλά στo heads-up τόσο στα sngs όσο και στα cash games, κερδίζοντας παίκτες όπως ο sir watts και ο bigeye fish, όχι με ευκολία αλλά αρκετά συχνά ώστε να έχω κάποιο κέρδος.
Ποτέ, όμως, δεν ήμουν καλός με την διαχείριση χρημάτων και πάντα κατέληγα ταπί. Έτσι, ξεκίνησα αμέσως να παίζω στο μεγαλύτερο τραπέζι της φυλακής στο οποίο ξεκινούσες με maximum $20. Ο παίκτης που έκανε τον dealer επέλεγε ένα από τα παιχνίδια Hold’em, Omaha και 5 Card Omaha. To Hold’em και το Omaha ήταν No Limit με three bet cap.
Όλοι όσοι έπαιζαν ήταν regulars κι εγώ μετέτρεψα πολύ γρήγορα το παιχνίδι σε φεστιβάλ all-in, μπαίνοντας πάντα με μεγάλα φύλλα και δεχόμενος call από Q-8 και κάτω. Blinds δεν υπήρχαν και οι μάρκες ήταν των $0,25.
Το πιο τρελό απ’ όλα ήταν πως υπήρχε γκανιότα 10% χωρίς «ταβάνι» σε κάθε χέρι. Σχεδόν αδύνατο να κερδίσεις αλλά εγώ τα πήγα πολύ καλά και με τις ανεπτυγμένες ικανότητές μου κατάφερα να βγάλω κέρδος τον πρώτο μήνα.
Μετά από αυτό, ο τύπος που διοργάνωνε το τραπέζι μου ζήτησε να συνεργαστούμε και εξαπλώσαμε το παιχνίδι. Η δομή θα ήταν ίδια μόνο που δεν θα υπήρχε maximum buy-in. Μπορούσες να παίξεις $25 την κάθε παρτίδα και αν καθόσουν με $200 θα χρειαζόσουν οκτώ παρτίδες για να είσαι all-in.
Τώρα με εμένα να «τρέχω» το παιχνίδι σαν dealer, παίζονταν πολύ περισσότερες παρτίδες και με την γκανιότα να παραμένει στο 10% είναι εγγυημένο πως το «κουτί» ποτέ δεν χάνει.
Αλλά αυτό που θέλω να αναφερθώ είναι οι ικανότητες ορισμένων παικτών. Πιθανότατα δεν μπορούσαν να κερδίσουν το $1/$2 στο stars αλλά είχαν κάτι διαφορετικό όταν έπαιζαν live το οποίο είναι εξίσου σημαντικό. Τα pot odd, το διάβασμα του χεριού ή το three barreling.
Δεν μπορούσες να καταλάβεις αν μπλόφαραν ή όχι, ενώ αυτοί μπορούσαν να κοιτάξουν μέσα σου. Ήταν μια τεράστια εμπειρία και έμαθα πολλά. Και με βοήθησε πολύ στο παιχνίδι μου.
Αυτή ήταν, λοιπόν, μία σύντομη ιστορία για το πώς παίζεται το πόκερ στις φυλακές. Το πόκερ είναι σίγουρα το εθνικό μας χόμπι και ελπίζω σύντομα να νομιμοποιηθεί ώστε όλοι να επιστρέψουμε και να ξεπαραδιαστούμε σε αυτά τα στημένα sites.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση.»
Keywords
Τυχαία Θέματα