Το πέμπτο αστέρι και η διαδοχή

00:45 4/5/2011 - Πηγή: 24wro

Σαν χθες, 3 Μαΐου του 2009, ο Παναθηναϊκός έγινε πεντάστερος μετά τη νίκη του με...



73-71 στον τελικό του Βερολίνου επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήμουν εκεί αρκετές ημέρες για να μπορέσω να μπω στην ατμόσφαιρα της διοργάνωσης και ξεχώρισα ορισμένα ωραία θεματάκια που ακόμα έχουν θέση στη μνήμη
μου...

Δεν έχει αξία πάντως να αναφέρουμε τα πάντα! Η επιτυχία του Παναθηναϊκού, από μόνη της στοιχειοθετεί ιστορικό γεγονός με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» έφθασαν τα 5 ευρωπαϊκά τρόπαια. Μετά από έναν εκπληκτικό τελικό, όπου η ΤΣΣΚΑ ανέτρεψε την κατάσταση, ελέω του διαιτητή Αρτεάγα και στο τέλος ο Ζοτς ξέσπασε διαμαρτυρόμενος έντονα για τα σφυρίγματα... Όπως ξέσπασε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που πέταξε ένα μάτσο χαρτονομίσματα στον κομισάριο της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου. Υπερβολική αντίδραση αν μη τι άλλο που καλό θα ήταν να μην είχε συμβεί. Ήταν όμως η «έκρηξη» ενός ανθρώπου που είχε βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ, δεν περίμενε (οικονομικό) κέρδος αλλά μόνο ένα κύπελλο και είδε κάποιους να δίνουν τα... πάντα για να του το πάρουν.

Πέραν τούτου, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη «βεντέτα» που άνοιξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Μπουρούση όταν με τα χέρια του τους έκανε νόημα και τους είπε «σε 10 μέρες θα τα πούμε» προφανώς επηρεασμένος από τις ειρωνείες που άκουγε στη διάρκεια του μικρού τελικού με τη Μπαρτσελόνα.

Συν όλα τα άλλα, στο Βερολίνο για μια ακόμα φορά αισθανθήκαμε τι πάει να πει «κράτος»... Αλήθεια, πως συνυπήρχαν για τόσες μέρες οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και δεν... τόλμησαν να δημιουργήσουν το παραμικρό επεισόδιο; Αλλά βέβαια στη Γερμανία οι νόμοι εφαρμόζονται και οι αστυνομικοί δεν κάνουν... διάλογο ούτε και αδιαφορούν.

Για μένα όμως η πλέον συγκλονιστική στιγμή ήταν εκείνη της... παράδοσης της σκυτάλης. Στην απονομή όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης κάλεσε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο... Επισήμως ο «Φράγκι» παρέδωσε τα ηνία του αρχηγού στον «Μητσάρα» ο οποίος με τη σειρά του έδειξε πόσο σέβεται τον εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού.

http://www.theplayer.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα