Έχουν χάσει τη μπάλα στην Κυβέρνηση: Μπρος - πίσω για την Κερατέα

00:45 4/5/2011 - Πηγή: 24wro

Της Κερατέας το σταυρόλεξο εξακολουθούν να λύνουν στην κυβέρνηση...



με τους υπουργούς να διαπληκτίζονται παρασκηνιακά για την «πατρότητα» του σχεδιασμού, βάσει του οποίου θα κατασκευαστεί τελικά ο ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το έργο θα γίνει στην Κερατέα με βάση τον αρχικό σχεδιασμό (και κάποιες βελτιώσεις), ενώ λίγες ημέρες πριν η
υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής και εκπροσώπους φορέων, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει το έργο εντός του ΒΙΟΠΑ και όχι στο Ομβριόκαστρο!

«Δεν κάνουμε πίσω. Δεν αλλάζουμε οτιδήποτε ως προς το έργο -λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία αυτού του έργου συζητάμε-, γιατί έχουμε μελέτες, γιατί έχουμε χρήματα από την ΕΕ και εμείς δεν πρόκειται να τα αφήσουμε να χαθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι όταν καταθέσουν την πρότασή τους ο δήμος και οι τοπικοί φορείς και βγουν τα πορίσματα, τότε θα γίνει πλήρης ανάλυση της απόφασης.

Εξ αυτού του λόγου θεωρείται σημαντική η αυριανή -νέα- συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος με τον δήμαρχο, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κυριαρχεί η άποψη να μην υπάρξει υπαναχώρηση από τον βασικό σχεδιασμό.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών υποστήριζαν και χθες ότι από τη στιγμή που ετέθη το θέμα της επαναχωροθέτησης του έργου στην Κερατέα, «το ΥΠΕΚΑ έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα».

Σημείωναν επίσης (παρότι ο κ. Ραγκούσης απέφυγε τη δημόσια τοποθέτηση) ότι «σταθερή θέση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν και παραμένει η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού, σύμφωνα με τον νόμο, και η πραγματοποίηση των έργων όπου έχουν χωροθετηθεί», τονίζοντας ότι «είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν τέσσερα εργοστάσια στην Αττική, εκ των οποίων ένα στην Κερατέα, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες παγκοσμίως για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, προτιμά να μην ανοίξει προ της ολοκλήρωσης του διαλόγου τα «χαρτιά» του. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, που γνωρίζει ότι «με έγκριση του πρωθυπουργού συνεχίζεται η συζήτηση», διευκρινίζει ότι αυτήν τη στιγμή ουδείς εκ των συναρμοδίων υπουργών μπορεί να ξέρει πλήρως το τελικό πλάνο...

Keywords
Τυχαία Θέματα