Το ντέρμπι των προπονητών

18:21 18/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τα πολλά γκολ κάνουν τα ντέρμπι συναρπαστικά και πλούσια σε θέαμα…
Οι φλύαρες προβλέψεις, που προσπαθούν να κάνουν δημοσιογράφοι και παλαίμαχοι έχουν ένα αποτέλεσμα. .
Να λένε και να γράφουν ό,τι να ναι. Γιατί οι πρόλογοι της απόλυτης «αιώνιας» μάχης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, σπάνια μπορούν ν' απεικονίσουν αυτά που θα συμβούν στις λίγες ώρες που απομένουν, μέχρι το πρώτο σφύριγμα. Το σενάριο που αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές τέτοιων αγώνων, κρύβει πάντοτε εκπλήξεις. Όλοι είναι υποψήφιοι λοιπόν, αρνητικά και θετικά.
Το
βαρόμετρο για κόκκινους και πράσινους ωστόσο, είναι μία εντελώς διαφορετική συζήτηση και βγαίνει από τα αγωνιστικά τους πεπραγμένα. Ως αποτέλεσμα από τα ματς που είδαμε έως τώρα και τη στατιστική που τα συνοδεύει. Οι απαντήσεις λοιπόν, με οδηγό -και- τους αριθμούς, είναι πολύ συγκεκριμένες, για εκείνους η καλή (κακή) απόδοσή των οποίων μπορεί να επηρεάσει το τελικό σκορ. Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ από τη μία, Λέτο, Κατσουράνης, Ζέκα απ' την άλλη.
Υπάρχουν ωστόσο και κάποια (λίγα) δεδομένα : Τα ντέρμπι κρίνουν ίσως σε σημαντικό βαθμό τον τίτλο, αλλά το ποσοστό που τα αποτελέσματά τους τον αποφασίζουν προς τη μία ή την άλλη πλευρά, παραμένει άγνωστο. Πολύ περισσότερο αυτή τη σεζόν, που η απόσταση όλων των άλλων από τους δύο μεγάλους έχει αποκτήσει χαοτικές διαστάσεις. Με αποτέλεσμα τα πάντα να εξαρτώνται από τους δυνατούς και μόνο. Την καλή- κακή τους μέρα δηλαδή. Τα ντέρμπι δύσκολα λοιπόν βγάζουν εκ των προτέρων τον τελικό νικητή που θα πανηγυρίσει το Μάϊο. Ο περσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός έχασε για παράδειγμα στο ΟΑΚΑ και θα μπορούσε να το πάθει και στον Πειραιά. Ενώ ο προπέρσινος Παναθηναϊκός του ντάμπλ, ηττήθηκε από τον «αιώνιο» και τις δύο φορές. Η δύναμη της έδρας πάντα παίζει ρόλο, στο αποτέλεσμα αυτού του ματς, με τους πράσινους να μετρούν στον Πειραιά μόλις δύο νίκες, τα τελευταία 15 χρόνια.
Το καλύτερο όλων είναι πάντως το προφίλ πολιτισμού των δύο προπονητών. Μεταλαμπαδεύοντας τη φιλοσοφία τους στις ομάδες, αποκομίζουν δικαίως τον χαρακτηρισμό του «αρχιτέκτονα». Οδηγώντας κόκκινους και πράσινους στο πρώτο απόλυτο ντέρμπι των αφεντικών του πάγκου μετά από χρόνια. Γιατί η ποιότητα της μπάλας δεν ερμηνεύεται στις μέρες μας αποκλειστικά από το αποτέλεσμα και τις τυχαίες συγκυρίες που μπορεί να το διαμορφώσουν, αλλά και από τις επιλογές που βγάζει το μυαλό των τεχνικών και υλοποιούνται την ώρα του αγώνα. Τα έργα τους θα δούμε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης...
Keywords
Τυχαία Θέματα