Της είχαν πει ότι δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά

23:01 23/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η 29χρονη Victoria Royle έμεινε... παράλυτη εξαιτίας ενός σπάνιου νευρολογικού νοσήματος, που επηρεάζει έναν στους 50.000 κατοίκους στη Μεγάλη Βρετανία.
Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barre και την ενημέρωσαν ότι θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής της καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.
Η θέλησή της όμως να ντυθεί νύφη και να περπατήσει στην εκκλησία με το νυφικό της την έκαναν να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που αντιμετώπιζε…
Οι
κοντινοί της άνθρωποι την έβλεπαν να μαραζώνει καθώς δε μπορούσε να κινήσει το κορμί της, να καταπιεί ή ακόμη και να αναπνεύσει χωρίς τη βοήθεια άλλου προσώπου.
Ο σύντροφός της, ο 27χρονος Nick, επαγγελματίας παίκτης του ράγκμπι παρόλο που ήταν μαζί της μόλις ένα μήνα όταν διεγνώσθη η ασθένειά της, της συμπαραστάθηκε και τη φρόντιζε όπως και η οικογένειά της.
Όταν της έκανε πρόταση γάμου, η Victoria αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για να ξαναποκτήσει την ικανότητα να κινεί τα πόδια της.
«Δεν δεχόμουν το να μείνω “καρφωμένη” πάνω σε μια αναπηρική καρέκλα για την υπόλοιπη ζωή μου. Όταν ο Nick μου ζήτησε να τον παντρευτώ πήρα την απόφαση να σηκωθώ στα πόδια μου και να περπατήσω τα μέτρα που θα μας χώριζαν στην εκκλησία μόνη μου» είπε η ίδια.
Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες και χρειάζεται μηχανικός αερισμός σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ κινδυνεύει και η ζωή των ασθενών.
«Ήμουν κλειδωμένη μέσα στο ίδιο μου το σώμα. Δε μπορούσα να κινηθώ, δε μπορούσα να επικοινωνήσω… και ο πόνος ήταν τόσο δυνατός. Νόμιζα ότι θα πεθάνω χωρίς να μπορώ να πω στους δικούς μου πόσο πολύ τους αγαπώ» πρόσθεσε η Victoria.
Με το που εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για 8 εβδομάδες. Η κατάσταση της υγείας της εξέπληξε τους γιατρούς, οι οποίοι της επέτρεψαν να πάει σπίτι της, λέγοντάς της όμως ότι η πιθανότητα να μη σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι ήταν πολύ μεγάλη.
Μετά από αρκετούς μήνες φυσιοθεραπείας η Victoria κατάφερε να κάνει τα πρώτα της βήματα με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού, ενώ τελικά κατάφερε να περπατήσει χωρίς καθόλου βοήθεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα