Θέλουν να λιθοβολήσουν το σκύλο για ένα απίστευτο λόγο!

23:00 13/7/2011 - Πηγή: 24wro
Δεν ξέρουμε εάν ένα υπερορθόδοξο δικαστήριο ραβίνων στην Ιερουσαλήμ, έχει έλλειψη έστω και της στοιχειώδους... λογικής, αλλά η πράξη του αυτό δείχνει.

Καταδίκασε πρόσφατα σε θάνατο δια λιθοβολισμού ένα σκύλο που κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου, ο οποίος πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σήμερα ο ιστότοπος Ynet, η Διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Γιεντότ Αχρονότ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε
ραβινικό δικαστήριο που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο Μέα Σεαρίμ της Ιερουσαλήμ.
Η εισβολή του τρομοκράτησε δικαστές, δικαζόμενους και υπαλλήλους, ενώ παράλληλα δεν έβγαινε από την αίθουσα.
Τότε, ένας από τους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος, αποφάνθηκαν οι δικαστές, ότι είναι καταραμένος και ως εκ θαύματος, λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος.
Ο δικαστής θεώρησε πως ο ίδιος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.
Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές “ακάθαρτο” με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.
Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.
Να σημειωθεί πως οι πιστοί ενός μεγάλου ρεύματος του Ιουδαϊσμού πιστεύουν απολύτως στη μετενσάρκωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα