Τελικός Α1 μπάσκετ: Σύγκρουση μετωπική

10:50 26/5/2011 - Πηγή: 24wro
Τα όπλα της έδρας και της καλής ψυχολογίας από το 3-0 έχει ο Ολυμπιακός...
το πλεονέκτημα του κατ΄ έξιν πρωταθλητή και την αίγλη του πρωταθλητή Ευρώπης έχει ο Παναθηναϊκός στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 που ξεκινούν απόψε στο ΣΕΦ.

Το πρώτο ντέρμπι που θα γίνει μπροστά σε γεμάτες κερκίδες (έχουν μείνει 500 εισιτήρια) θα ξεκινήσει
στις 22:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΤ.

Το αποψινό παιχνίδι ίσως να είναι και το πιο καθοριστικό, αφού ο νικητής θα πάρει μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Σύμφωνα βέβαια με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο δύσκολο». Ο Παναθηναϊκός καλείται να επαναλάβει το προπέρσινο επίτευγμά του όταν στον πρώτο τελικό είχε «σπάσει» την έδρα και ο Ολυμπιακός να συνεχίσει το εντυπωσιακό φετινό του σερί επί του «αιωνίου».

Στο ΣΕΦ απόψε θα βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού καθώς έχουν μείνει αδιάθετα μόνο 500 εισιτήρια τα οποία θα βρίσκονται στα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου από τις 10:00.

Μπορεί φέτος τα πράγματα να έχουν βαφτεί «ερυθρόλευκα» με τις 3 νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι του Ολυμπιακού, όμως σίγουρα προκαλούν σεβασμό και δέος τα 8(!) συνεχόμενα πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού και βέβαια η κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τροπαίου και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Οι κουμπάροι προπονητές είναι πολύ μεγάλοι, οι παίκτες και από τις δύο πλευρές είναι τεράστιας άξιας και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και εύθραυστες. Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τα δίδυμα κοντών-ψηλών Τεόντοσιτς-Μπουρούσης και Διαμαντίδης-Μπατίστ ενώ ο Βασίλης Σπανούλης αναζητεί την πρώτη του πραγματικά καλή εμφάνιση κόντρα στην παλιά του ομάδα. Μοναδικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό η αμφίβολη συμμετοχή του Στράτου Περπέρογλου, ο Ολυμπιακός έχει τις γνωστές απουσίες του Νεστέροβιτς και του Βασιλόπουλου.

Τρία ακόμη πράγματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του ντέρμπι. Η ψυχολογική προετοιμασία, το καθαρό μυαλό στη διάρκεια του 40λεπτου και ασφαλώς η τύχη. Ένα σουτ που μπορεί να «φτύσει» το καλάθι ή ένα πάτημα γραμμής για εκατοστά μπορεί να κρίνουν το μεγάλο ματς. Όπως παρατήρησε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς «τα πάντα γύρω από αυτό το παιχνίδι είναι γνωστά», οπότε πολύ δύσκολα οι δύο Σέρβοι θα επιφυλάξουν εκπλήξεις ο ένας στον άλλο.

Ο Ολυμπιακός επιδιώκει να αποδείξει ότι είναι πιο διψασμένος μετά από 14 χρόνια στην «απ’ έξω» και ο Παναθηναϊκός ότι παρότι έχει σαρώσει τα πάντα την τελευταία 15ετία δεν έχει χορτάσει τόσο ώστε να παραδώσει τα σκήπτρα.


theplayer.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα