Τα βρετανικά ΜΜΕ σχολιάζουν τα ελληνικό ζήτημα

08:30 1/7/2011 - Πηγή: 24wro
"Η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε στο κοινοβούλιο τα σχέδιά της λιτότητας - κυρίως με βάση...
το γεγονός ότι οι εναλλακτικές λύσεις θα ήταν ακόμη χειρότερες", αναφέρει το BBC.

"Ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του. Αναμένονται περαιτέρω διαμαρτυρίες", εκτιμά ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου. Επισημαίνει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται σκληρά για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αλλά κανείς δεν έχει
ένα μαγικό ραβδί. Επιπλέον, οι αγορές είναι φανερό ότι πιστεύουν ότι η Ελλάδα τελικά θα χρεοκοπήσει καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποπληρώσει τα χρέη της".

"Μια πύρρειος νίκη η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου στην Ελλάδα", σχολιάζει ένας ακόμα ανταποκριτής του BBC.

To Sky News αναφέρει ότι οι ηγέτες της ΕΕ σταύρωναν τα δάχτυλά τους ελπίζοντας για ένα "ναι" από τους έλληνες βουλευτές επιτρέποντας στους ίδιους ένα μικρό αναστεναγμό ανακούφισης καθώς το το πρώτο εμπόδιο ξεπεράστηκε. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, και κανείς δεν πρέπει να καθησυχαστεί από ένα αρχικό βήμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση".

"Στην μεγάλη ζήτηση των αντιασφυξιογόνων μασκών αναφέρονται οι Times, τονίζοντας ότι μόνο αυτός ο τομέας ακμάζει στην Ελλάδα".

Η Guardian τονίζει ότι μεγάλος αριθμός οικονομολόγων πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει τα χρέη της. Ο φόβος που κυριαρχεί είναι ότι η διαδικασία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τρόπο που θα μπορούσε να αποφευχθεί μία νέα οικονομική κρίση. Ο οίκος Fitch έχει προβλέψει ότι θα προκληθεί πανικός, αν η Ελλάδα βρεθεί στη δύσκολη θέση της στάσης πληρωμών.

"Μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή αστάθεια τις αγοράς, πιέσεις στη χρηματοδότηση των τραπεζών και μια ευρύτερη επαναξιολόγηση της κυρίαρχης κρίσης της ευρωζώνης. Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες προβληματικές και ευπαθείς χώρες της ευρωζώνης και στα τραπεζικά τους συστήματα κρύβεται πίσω από τη σημαντική λύση στη σημερινή ελληνική κρίση, για να αποφευχθεί η συστημική απειλή για την ευρωζώνη."

Η Ελλάδα έχει απομακρύνει την πτώχευση για τώρα, ψηφίζοντας μέσω των νόμων να θεσπίσει μια δέσμη μέτρων λιτότητας που έχουν οι αυξήσεις φόρων, περικοπές πληρώσει και 150.000 απολύσεις δημόσιο τομέα.

Η Τelegraph τονίζει ότι η Ελλάδα ενισχύεται για νέες εξεγέρσεις για τις περικοπές. Ετοιμάζεται να υποστεί περαιτέρω βία για την επιβολή οικονομικών μέτρων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί άδικα χωρίς να αντιμετωπίζουν την αιτία της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας. Αγορές συσπειρώθηκαν ως αποτέλεσμα, αλλά ο φόβος μιας ελληνικής χρεοκοπίας εξακολουθεί να πλανάται, καθώς η χώρα αγωνίζεται να μειώσει τεράστιο έλλειμμα της στο πρόσωπο ενός δημόσιου εξέγερση.

Η Ελλάδα απομακρύνθηκε από το ενδεχόμενο πτώχευσης, προσωρινά", υποστηρίζει η Independent.

H ελληνική χρεοκοπία θα δημιουργούσε τον κίνδυνο μετάδοσης σε ολ
Keywords
Τυχαία Θέματα