Τα πιο δημοφιλή αθλήματα του πλανήτη

10:03 20/4/2012 - Πηγή: 24wro
Είστε σίγουροι ότι ξέρετε; Για να δούμε...
Νούμερο 10: Χόκεϊ επί πάγου

Στην δέκατη θέση της σχετική κατάταξης βρίσκεται το, άγνωστο στο ευρύ ελληνικό κοινό, χόκεϊ επί πάγου. Πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα αθλήματα στον πλανήτη και είναι ευρύς διαδεδομένο σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία και Σλοβακία.
Στο συγκεκριμένο άθλημα οι παίκτες κινούνται πάνω σε έναν αγωνιστικό χώρο που είναι κολλημένος από πάγο (είτε φυσικός, είτε τεχνητός). Οι σκληρές επιφάνειες του αγωνιστικού χώρου αλλά και των σφαιρών πετούν με υψηλή ταχύτητα, η οποία φτάνει και τα 160 χιλιόμετρα, με τους παίκτες να είναι εξοπλισμένοι με την κατάλληλη στολή ώστε να προστατεύονται από τυχών απρόοπτες καταστάσεις. Η στολή αυτή περιλαμβάνει ένα κράνος, μαξιλάρια αγκώνων αλλά και ώμων, προστατευτικά γάντια, βαριά γεμισμένα σορτσάκια, φρουρές αντικνημίων και φρουρά στο λαιμό. Επίσης διαθέτει μάσκες ένδυσης Goaltenders και ειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να προστατεύονται από την σφαίρα. Μάλιστα το συγκεκριμένο άθλημα διεξάγεται και στην χώρα μας με το Ελληνικό πρωτάθλημα χόκεϊ επί πάγου ανδρών διεξαχθεί με διακοπές από το 1994 έως το 2000 και από το 2008 και μετέπειτα.

Νούμερο 9: Κρίκετ

Στην ένατη θέση της σχετικής λίστας συναντάμε το Κρίκετ. Το συγκεκριμένο άθλημα παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των ένδεκα παικτών, με την σφαίρα και τα ρόπαλα να είναι τα βασικά εργαλεία. Στις χώρες που είναι περισσότερο διαδεδομένο το άθλημα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδία, η Σρι Λάνκα, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, τη Νότια Αφρική, τις West Indies και αρκετές άλλες χώρες. Το άθλημα αυτό περιέχει αρκετούς δύσκολους και κανόνες. Το κρίκετ παίζεται σε γήπεδο διαστάσεων 135 μ. επί 150 μέτρων το λιγότερο. Όπως προαναφέραμε το παιχνίδι παίζεται με δύο ομάδες των ένδεκα παικτών με τις ομάδες να παίζουν εναλλάξ σε όλες τις θέσεις. Στην αρχή του παιχνιδιού οι δύο αρχηγοί των ομάδων αποφασίζουν για το ποια ομάδα θα κάνει πρώτη batting και fielding. Εκείνη που θα κάνει batting χρησιμοποιεί και τους ένδεκα παίκτες και μόλις τελειώσει το batting οι δύο ομάδες αλλάζουν θέσεις. Ως απαραίτητα εργαλεία για το άθλημα χρησιμοποιούνται ξύλινοι κόπανοι μέσου όρου μήκους 95 εκατοστά από τους δύο batsmen. Αντίθετα, οι παίκτες της ομάδας που κάνει fielding κάθονται στο γήπεδο σε καθορισμένες θέσεις με σκοπό να πιάσουν την μπάλα πριν εκείνη ακουμπήσει το έδαφος. Στην συνέχεια ένας παίκτης από την ομάδα που κάνει fielding ρίχνει την μπάλα στον αντίπαλο με σκοπό ο τελευταίος να την χτυπήσει και να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Πίσω από τον batchman υπάρχουν τρία όρθια ξύλα και πάνω σε αυτά υπάρχουν δυο μικρά ξυλαράκια, τα ρολίνια. Αν τα ρολίνια πέσουν στο έδαφος ο παίχτης είναι εκτός (out). O bowler ρίχνοντας την μπάλα έχει σκοπό να πετύχει τα τρία όρθια ξύλα με αποτέλεσμα να πέσουν τα ρολίνια. Από κει και πέρα ο batchman χτυπήσει δυνατά την μπάλα και την στείλει έξω από τα όρι
Keywords
Τυχαία Θέματα