Τα κρυμμένα μυστικά του μεσοπρόθεσμου

20:41 4/7/2011 - Πηγή: 24wro
Κρυμμένα μυστικά που αποδεικνύουν ότι...
η χώρα μας έχει απολέσει την δημόσια περιουσία της και κατά συνέπεια και σημαντικό μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, περιέχει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 που ψήφισε η κυβέρνηση.
Μια δεύτερη ανάγνωση του κειμένου των 73 σελίδων , είναι αρκετή για να συναχθούν χρήσιμα συμπεράσματα , για τους δύσκολους ατραπούς στους οποίους βαδίζει πλέον η Ελλάδα, καθώς δεν ορίζει κανένα από τα περιουσιακά της στοιχεία που ήδη έχουν περάσει στα χέρια των δανειστών
μας.
Το newscode.gr αποκρυπτογραφεί το νόημα των ρυθμίσεων του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου και σας παρουσιάζει την σημασία τους, αρχίζοντας από το πρώτο κεφάλαιο που αφορά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Αναλυτικότερα:
-Το άρθρο 1 προβλέπει την σύσταση του περιβόητου Ταμείου Αξιοποίησης στην κυριότητα του οποίου περνάει όλη η δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, με προφανή στόχο να πουληθεί ή ωραιοποιημένα να «αξιοποιηθεί».
-Στην παράγραφο 2 του άρθρου 1., προβλέπεται ότι το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας, δηλαδή, όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές μας.
-Στην παράγραφο 6 του άρθρου 1, προβλέπεται ότι η διάρκεια του ταμείου είναι 6 έτη, αλλά μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί.
Δηλαδή , σίγουρα θα εκποιούμε δημόσια περιουσία επί 6 ολόκληρα χρόνια και αν μέσα σ αυτά τα χρόνια οι δανειστές μας δεν έχουν πάρει αυτά που θέλουν να μας πάρουν θα συνεχίζουμε να πουλάμε.
-Στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 προβλέπεται ότι «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται , χωρίς αντάλλαγμα:
α)Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιριών …..
β)Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης , κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα , άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας , συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών…
Δηλαδή δεν μένει τίποτα έξω από το πωλητήριο που βάζουμε στην δημόσια περιουσία μας. Μάλιστα πωλούμε μέχρι και τα αποθεματικά σε ρευστό που έχουν χρυσοφόρες εταιρίες μας (όπως π.χ. ο ΟΠΑΠ). Επίσης, οι Δημόσιοι Οργανισμοί που έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης π.χ. ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός, ουράνιο κλπ.) εκποιούν τα δικαιώματα αυτά.
-Στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 προβλέπεται ότι « Με απόφαση της ίδιας Επιτροπής , μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα , για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μια από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγούμενης παραγράφου. Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματος επί αυτών …».
Δηλαδή στο μέλλον με μια απλή απόφαση μιας Επιτροπής , μπορούν να πωληθούν και ά
Keywords
Τυχαία Θέματα